Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

На прохання міністра оборони? Що відомо про звільнення командувача ССО

Розповідаємо, чому командувач Силами спеціальних операцій Віктор Хоренко був звільнений зі своєї посади

Фото: Командування ССО/Facebook

Подробиці звільнення Хоренко

Фото: Командування ССО/Facebook

За час війни вищим керівництвом було прийнято доволі багато важливих кадрових рішень. Зокрема, сюди слід також віднести і нещодавнє звільнення з посади командувача ССО генерал-майора Віктора Хоренка, адже військовий буде проходити службу в Міноборони.

Про це повідомив Рустем Умєров.

Нові подробиці звільнення Хоренка

На своїй сторінці у соціальній мережі очільник Міністерства оборони України Рустем Умєров заявив, що звільнення Віктора Хоренка відбулося якраз на прохання самого міністра.

"Вчора за моїм поданням, як це передбачено законодавством, було ухвалено кадрове рішення щодо командувача Сил спеціальних операцій ЗСУ", – зазначив Рустем Умєров на сторінці у Facebook.

Також варто додати, що Рустем Умєров сказав про те, що наразі генерал-майор Віктор Хоренко потрібег на іншому напрямку, тому, він продовжить службу у Міністерстві оборони України.

Крім того, очільник оборонного відомства зазначив, що він не буде коментувати причини та передумови щодо змін керівних посад під час повномасштабної війни проти Росії. Все через те, що за словами Рустема Умєрова, такі дії нададуть ворогу змогу послаблювати Україну.

Звільнення Хоренка

Раніше ми писали про те, що нещодавно, Верховний головнокомандувач Збройних сил України Володимир Зеленський звільнив генерал-майораВіктора Хоренка з посади командувача Сил спеціальних операцій.

Водночас, 3 листопада на сайті президента України з'явився указ №728, згідно з яким новим командувачем ССО став полковник Лупанчук Сергій Костянтинович.

Крім того, варто додати, що Віктор Хоренко більше року займав пост командувача Силами спеціальних операцій Збройних сил України, адже Володимир Зеленський ще влітку 2022-го року призначив на цю посаду бригадного генерала Хоренка. Однак, в листопаді військового було звільнено.

Також зазначимо, що нещодавно Володимир Зеленський також звільнив і командувача Сил територіальної оборони України.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що необхідно Україні для того, щоб отримати перевагу над армією окупантів. Також ми повідомляли, чи можливі переговори між Україною та Росією.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.