Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Небезпека поряд? Наєв розповів, скільки літаків РФ тримає у Білорусі

Наприкінці літа цього року більшість літаків та усі вертольоти перебазували з території Білорусі на російські аеродроми

Фото: ВВС

Скільки російської техніки в РБ

Фото: ВВС

Станом на зараз у РБ залишилось три бойових літаки (Су-30СМ) та два літаки-розвідники (Су-24МР). Їх використовують для виконання завдань Єдиної регіональної системи ППО.

Про це повідомив командувач ОСУВ "Північ" Сергій Наєв в інтерв’ю Укрінформу.

Також командувач поділився інформацією про те, що приблизно 24 тисячі громадян країни-терориста пройшли через військові полігони та навчальні центри в Білорусі.

"На початку липня усі російські підрозділи наземного контингенту були виведені з Білорусі, і вони вже ведуть бойові дії на території Луганської та Донецької областей. Водночас продовжують функціонувати певні російські об’єкти, які забезпечують попередження про ракетний напад, дальній зв'язок та експлуатацію російських систем ППО і літаків, загалом до 2 тис. осіб", — зауважив він.

Чи варто очікувати загрози з боку Білорусі

Раніше ми писали, що з початку повномасштабного вторгнення Росія намагається втягнути Білорусь у війну проти України.

Країна-агресор не полишає спроб створити ще одного противника для України. Зараз у Кремля є стратегічне завдання — втягнути білоруську армію в повноцінну наземну операцію у війні проти України на боці РФ.

До слова, Центр нацспротиву нещодавно оприлюднив інформацію про підготовку ФСБ Росії та КДБ Білорусі операції під чужим прапором на нафтобазі в Брестській області.

У Мінську розуміють, хто насправді ініціює такі події, та усвідомлюють, що війна не відповідає їхнім інтересам.

Однак Росія залишатиметься активною у спробах провокацій Білорусі.У Центрі наголосили, що Росія має широкий обсяг інформації щодо всіх критичних об'єктів інфраструктури на території свого союзника, а також розуміє всі сильні та слабкі сторони країни, включаючи інформацію про її спецслужби та армію.

В Україну завозять пальне з Білорусі

Раніше ми писали, що на ринок пального неодноразово потрапляла сировина білоруського та російського походження.

Продукт можуть перевозити з НПЗ у Мозирі до Усть-Луги в Росії (порт), а далі підіймати на кораблі й розвозити по півночі Європи. Так, зокрема, ці обсяги потрапляють до України.

10 травня Кабмін вніс зміни до постанови № 1147 "Про заборону ввезення на митну територію України товарів, що походять з Російської Федерації". Відтепер російське пальне, нафта й нафтопродукти не зможуть потрапити в Україну. Однак це стосується лише РФ, а от білоруських продуктів у списку немає.

Нагадаємо, війна на території України триватиме довше, ніж очікували в розвідці. Також ми зазначали, що ситуація з чергами на пунктах пропуску може загостритися через нестабільну роботу електронних систем.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.