Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

У ГУР розкрили плани Росії: чи варто очікувати загрози з боку Білорусі

З початку повномасштабного вторгнення Росія намагається втягнути Білорусь у війну проти України

Фото: УНІАН, Генштаб ЗСУ. Колаж: Pro Війну

Чи воюватиме РБ проти України

Фото: УНІАН, Генштаб ЗСУ. Колаж: Pro Війну

Країна-агресор не полишає спроб створити ще одного противника для України. Зараз у Кремля є стратегічне завдання — втягнути білоруську армію в повноцінну наземну операцію у війні проти України на боці РФ.

Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов у ефірі Radio NV.

До слова, Центр нацспротиву нещодавно оприлюднив інформацію про підготовку ФСБ Росії та КДБ Білорусі операції під чужим прапором на нафтобазі в Брестській області.

У Мінську розуміють, хто насправді ініціює такі події, та усвідомлюють, що війна не відповідає їхнім інтересам.

Однак Росія, як зазначив Юсов, залишатиметься активною у спробах провокацій Білорусі. Він також наголосив, що Росія має широкий обсяг інформації щодо всіх критичних об'єктів інфраструктури на території свого союзника, а також розуміє всі сильні та слабкі сторони країни, включаючи інформацію про її спецслужби та армію.

"Інформацію цю використовували й використовуватимуть як проти України, так проти Білорусі. Сценаріїв є чимало: від імітаційних ДРГ, використання БПЛА по об'єктах інфраструктури енергетичного сектору, і багато інших моментів. В цьому контексті росіян не треба недооцінювати. У них багатий досвід: і бомбардування Воронежа, і підриви будинків своїх з мирним населенням, і багато інших сценаріїв", — зазначив Юсов.

В Україну завозять пальне з Білорусі

Раніше ми писали, що на ринок пального неодноразово потрапляла сировина білоруського та російського походження.

Продукт можуть перевозити з НПЗ у Мозирі до Усть-Луги в Росії (порт), а далі підіймати на кораблі й розвозити по півночі Європи. Так, зокрема, ці обсяги потрапляють до України.

10 травня Кабмін вніс зміни до постанови № 1147 "Про заборону ввезення на митну територію України товарів, що походять з Російської Федерації". Відтепер російське пальне, нафта й нафтопродукти не зможуть потрапити в Україну. Однак це стосується лише РФ, а от білоруських продуктів у списку немає.

Буданов розповів, коли закінчиться війна

Війна на території України триватиме довше, ніж очікували в розвідці. Насамперед це пов’язано зі значними воєнними ресурсами РФ.

"По оцінці економіки, без особливих проблем Росія може її (війну – ред.) собі дозволити до 2025 року. За кількістю техніки – до 2026 року максимум. Можливо, трохи швидше, тому що темпи відновлення техніки, які відбуваються зараз у них, не такі високі", — зазначив воєначальник.

До того ж людського ресурсу окупантам вистачить надовго, як і українцям. А от чи буде Росія використовувати все своє населення у війні – питання залишається відкритим.

Нагадаємо, ситуація з чергами на пунктах пропуску може загостритися через нестабільну роботу електронних систем. Також ми писали, що Україна відновила роботу ще одного пункту пропуску.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.