Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Запуск "Іскандер-М" та більше десятка "шахедів" – що відомо про нічну атаку окупантів

Вночі з 15 на 16 жовтня армія Росії вкотре здійснила масований ракетний обстріл території нашої держави

Фото: ДСНС/Telegram, Pexels. Колаж: Pro Війну

Наслідки ракетних ударів

Фото: ДСНС/Telegram, Pexels. Колаж: Pro Війну

Окупанти регулярно обстрілюють українську територію та завдають ракетних ударів. Зокрема, цієї ночі ворожа армія випустила більше десятка безпілотників "шахед", а також декілька ракет.

Про це повідомляють Повітряні сили Збройних сил України.

Скільки ракет було випущено

Згідно з даними, які були оприлюднені Повітряними силами України, російські окупанти випустили по території України 5 керованих ракет Х-59, а також 12 безпілотників "шахед". Крім того, окупанти також завдали удар балістичною ракетою "Іскандер-М".

Також відзначимо, що українська протиповітряна оборона змогла ліквідувати 2 ракети Х-59, а також 11 дронів-камікадзе "шахед". Відомо, що атаки окупантів здійснювалися одразу з кількох напрямків, при цьому ворожі сили використали балістичні та керовані ракети, а також безпілотники.

Де було чутно вибухи

Цієї ночі майже по всій Україні було оголошено повітряну тривогу. В деяких областях було чутно вибухи. Зокрема, про гучні звуки, схожі на вибух ракети, повідомляли у Хмельницькій області. Місцева влада згодом відзначила, що це була робота протиповітряної оборони.

Також доволі напруженою ситуація була і в Полтавській області, там в одній з громад внаслідок ракетного удару постраждало троє місцевих. Крім того, активна робота ППО була помічена на Кіровоградщині, проте, окрім цього, там також зафіксовано влучання, внаслідок якого одна людина постраждала. Також одна ракета була збита на Дніпропетровщині, ще одна влучила по території Дніпровського району. Окрім цього, ворог продовжує активно обстрілювати Нікопольщину з РСЗВ.

Додамо, ППО успішно працювала й в інших областях нашої країни. Зокрема, на півдні.

Атака "шахедів" по території України

Раніше ми писали про те, що вночі з 9 на 10 жовтня окупаційна армія вчергове обстріляла українську територію, використовуючи безпілотники іранського виробництва Shahed 136/131.

Згідно з інформацією, яку надали в Повітряних силах України, стає відомо, що армія окупантів випустила по нашій території 36 таких безпілотників. Водночас протиповітряна оборона змогла знищити 27 БПЛА. Зазначимо, що найбільші пошкодження були зафіксовані в південній частині України, зокрема в Одеській, Херсонській та Миколаївській областях.

Також відомо, що запуск безпілотників армія Росії вкотре здійснювала з мису Чауда, що знаходиться на півдні Кримського півострова. Також слід зазначити, що пошкодження або ж збиття безпілотників "шахед" були зафіксовані виключно у південних регіонах України, адже інформації щодо можливих "прильотів" чи роботи протиповітряної оборони в інших областях нашої держави не було.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що російська армія атакувала територію України. Також ми повідомляли про ракетний удар по населеному пункті Гроза, що знаходиться на Харківщині.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.