Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Різниця суттєва: скільки дронів виготовляють Україна та Росія

Під час російсько-української війни дрони стали одним з найважливіших озброєнь

Фото: Генштаб ЗСУ/Facebook. Колаж: Pro Війну

Виробництво дронів

Фото: Генштаб ЗСУ/Facebook. Колаж: Pro Війну

На фронті досить часто трапляються випадки, коли обидві сторони застосовують дрони. При цьому, їх використовують не лише для розвідки, а й для ведення бойових дій. Однак об'єм виробництва дронів України та Росії суттєво відрізняється.

Про це Forbes розповів власник логістичної компанії й засновник фонду "Хвиля'91" Олександр Яковенко.

Виробництво дронів

Так, за даними джерела, українська сторона кожного місяця виготовляє близько 50 тисяч FPV-дронів. Водночас російська сторона має більш масштабне виробництво, адже там цей показник становить близько 300 тисяч БПЛА кожного місяця.

Таке серйозне відставання у виробництві українських дронів пов'язано з тим, що в країні не вистачає спеціалістів. Все через те, що за даними ЗМІ, вітчизняним підприємствам потрібно бодай 6 000 інженерів, а наразі в Україні є лише 1 000 таких спеціалістів, а цього недостатньо. Водночас один інженер збирає близько 50 безпілотників кожного місяця.

Зазначимо, що головна потреба полягає в:

  • інженерах з авіоніки;
  • інженерах з РЕБ;
  • інженерах з комп'ютерного бачення та цифрової обробки сигналів;
  • спеціалістах, що займаються розробкою вбудованого ПЗ та математичного моделювання тощо.

Варто додати, що наразі в Україні є близько 200 виробників, що забезпечують вітчизняну армію дронами. Однак вони здатні задовольнити лише близько 15% від загальних потреб ЗСУ.

Нові українські дрони

Раніше ми писали про те, що міністр стратегічної промисловості Олександр Камишін розповів про те, що в Україні було розроблено нові безпілотники.

Зокрема, за його словами, вітчизняні БПЛА здатні пробивати дві потужні бронеплити одним ударом. Водночас самі дрони вже пройшли випробування.

"Наша оборонка вже регулярно випробовує нові рішення. Розробляємо нове, модернізуємо старе, відновлюємо виробництво давно забутих, але добре себе зарекомендувавших виробів. Ось один з ударних дронів західного виробництва непогано себе зарекомендував на полі бою, але бойову частину військові попросили зробити більш потужною", – заявив Олександр Камишін.

Крім того, він також поділився відеозаписом, на якому видно, як українські дрони пробивають дві бронеплити.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що відомо про дрони, які вироблятимуть в Україні. Крім того, Камишін розповів, чи здатна Україна забезпечити себе снарядами.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.