Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Україна розробила нові ударні дрони: на що вони здатні

Український військово-промисловий комплекс активно працює над розробкою та випробуванням нових видів техніки для використання проти країни-агресора

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Війну

Українські дрони можуть знищити дві бронеплити за раз

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Війну

В Україні розробили БпЛА, який може пробити дві потужні бронеплити одним ударом. Український дрон з новою бойовою частиною успішно пройшов випробування.

Про це повідомив Міністр стратегічної промисловості Олександр Камишін.

"Наша оборонка вже регулярно випробовує нові рішення. Розробляємо нове, модернізуємо старе, відновлюємо виробництво давно забутих але добре себе зарекомендувавших виробів. Ось один з ударних дронів західного виробництва непогано себе зарекомендував на полі бою, але бойову частину військові попросили зробити більш потужною", – зазначив Камишін.

До всього, міністр опублікував відео роботи дрона. Вибух бойової частини повністю знищив бронеплиту товщиною 50 мм, а також пробив ще дві бронеплити товщиною 16 мм кожна.

Що відомо про дрони, які вироблятимуть в Україні

Раніше ми писали, що договір про співпрацю "Антонова" з компанією Turgis&Gaillard було підписано під час візиту до Києва міністра Збройних сил Франції Себастьяна Лекорню.

Українським військовим потрібно більше зброї, аби знищувати російську армію. Задля перемоги над ворогом в нашій країні скоро почнуть виготовляти та збирати французькі безпілотники Aarok.

За даними журналістів, договір про співпрацю був підписаний під час візиту до Києва міністра Збройних сил Франції Себастьяна Лекорню.

Військові оглядачі кажуть, що французький дрон має бути копією Байрактару.

За даними сайту виробника, безпілотник Aarok виконує розвідувальні, спостережні та рекогносцирувальні місії. Для цього дрон використовує високоефективні оптико-електронні й електромагнітні сенсори.

Які функції французького безпілотника

Дрон володіє великою вантажністю, це допомагає у:

  • доставленні зброї;
  • виконанні завдань підтримки з повітря;
  • повітряному перехопленні важливих цілей;
  • здійсненні розвідки та координації ударів;
  • придушенні протиповітряної оборони противника;
  • проведення морського спостереження та патрулювання.

Головні технічні характеристики дронів Aarok MALE:

  • розмах крил — 22 м;
  • довжина — 14 м;
  • злітна вага — 5500 кг;
  • швидкість — 463 км/год;
  • час польоту — 30 год;
  • максимальна висота польоту — 9144 м;
  • тип двигуна — авіаційний газотурбінний.

Камишін розповів, чи здатна Україна забезпечити себе снарядами

Також ми зазначали, що якість оборонно-промислового комплексу України значно зростає, ми виробляємо значно більше снарядів, ніж минулоріч.

Вже зараз можна говорити про успіхи у виготовленні вітчизняної зброї. Проте, Київ, як і раніше, в основному покладається на поставки партнерів.

Зі слів міністра із питань стратегічних галузей промисловості України Олександра Камишіна, зараз ми виробляємо у рази більше зброї, ніж за весь минулий рік. Але це в будь-якому разі досить далеко від того, скільки нам потрібно. Саме тому Україна розраховує на допомогу із Заходу.

"Тому що в нас найбільша війна поколінь. І рівень споживання снарядів досить високий", – наголосив Камишін.

До того ж, він зазначив, що держава виробляє дрони тисячами, а до кінця року це будуть десятки тисяч за місяць.

Нагадаємо, Німеччина разом з країнами-партнерами розглядає можливість тимчасової передачі систем протиповітряної оборони IRIS-T SLM Україні. Також ми писали, якщо в США не проголосують за новий пакет військової допомоги для України, то в бійців ЗСУ буде дефіцит озброєння.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.