Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

ВМС підтвердили пошкодження ворожого корабля "Павло Державін" — що про нього відомо

У ніч проти 12 жовтня в районі тимчасово окупованого Севастополя отримав пошкодження корабель РФ, українські військові причину події не вказують

Фото: Міноборони РФ. Колаж: Pro Війну

Корабель РФ "Павло Державін" отримав пошкодження

Фото: Міноборони РФ. Колаж: Pro Війну

У Військово-морських силах ЗСУ підтвердили пошкодження ворожого корабля Чорноморського флоту РФ "Павло Державін". Раніше про атаку писали в соцмережах.

Про це розповів спікер Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук в ефірі Радіо Свобода.

За його словами, радісна для українців подія трапилась в ніч проти 12 жовтня в районі тимчасово окупованого Севастополя в Криму.

"Ми офіційно можемо підтвердити: цей корабель отримав пошкодження", – сказав він.

Однак, військовий не уточнив інших подробиць та причин пошкодження ворожого плавзасобу.

"Я не можу вам надати ніякої інформації щодо обставин цього інциденту, назвімо це так, але факт такий є... Безвідносно того, яким чином. Це можна розцінювати як черговий натяк на те, що російським окупантам саме час залишити наш Севастополь", – наголосив Плетенчук.

Напередодні деякі ЗМІ та телеграм-канали розповідали, що сторожовий корабель РФ "Павло Державін" міг підірватися на міні.

У Міністерстві оборони ворожої країни даний інцидент жодним чином не коментували.

Що відомо про корабель

На озброєнні російського патрульного корабля "Павло Державін" проєкту 22160 типу "Василь Биков" перебувають:

  • 8 пускових установок крилатих ракет "Калібр-НК";
  • 2 пускові установки зенітних ракет "Редут-М";
  • 2 артилерійські установки А-190 калібру 100 міліметрів;
  • 2 реактивні бомбометні установки РБУ-6000;
  • 2 торпедні апарати калібру 533 міліметри.

Експерти кажуть, що від початку повномасштабної війни РФ проти України влітку 2022 року сторожовий корабель "Пало Державін" посилив озброєння встановленим на кормі зенітним ракетним комплексом "Тор-М2КМ".

Кораблі РФ бояться залишати акваторію Криму

Як ми писали раніше, ворожі кораблі бояться залишати акваторію Кримського півострову. Причина – побоювання атак на кораблі Чорноморського флоту РФ із боку Збройних сил України, розповіла речниця Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк.

За її словами, стан Чорноморського флоту РФ щодня погіршується.

Гуменюк зазначила, що російський Чорноморський флот уже не заходить далі за мис Тарханкут. Це пов'язано з тим, що кораблі бояться атак українських дронів.

Водночас речниця вказала на спробу противника компенсувати небоєздатність своїх кораблів авіацією. Так, окупанти практично щодня здійснюють атаки на острів Зміїний, що для інтервентів уже "стало традицією".

Нагадаємо, ми повідомляли про те, що Збройні сили України завдали удару по командному пункту армії Російської Федерації в Севастополі. Також ми писали про гучні вибухи в російському місті Курськ.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.