Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Чому в Україні не мобілізують нардепів – Безугла знайшла виправдання

За словами Мар'яни Безуглої, якщо народних депутатів відправити воювати, нікому буде схвалювати важливі закони

Фото: Facebook Безуглої, Генштаб ЗСУ. Колаж: Pro Війну

Безугла пояснила, чому нардепів не можна відправляти на війну

Фото: Facebook Безуглої, Генштаб ЗСУ. Колаж: Pro Війну

В Україні "технічно" можливо мобілізувати народних депутатів. Для цього Верховній раді треба прибрати відстрочку в законі, проголосувати та дочекатися підпису президента Володимира Зеленського.

Про це розповіла у новому дописі одіозна народна обраниця Мар’яна Безугла та пояснила, до чого призведе таке рішення.

Нардепка каже, що для схвалення рішення Раді потрібно 226 голосів, станом на зараз нардепів залишилось всього 400.

"Половину можна мобілізувати й замінити наступними за списком. Половину, які вибиралися на мажоритарних округах, не заміниш. Бо треба на окрузі буде провести довибори. Це неможливо під час війни, і якщо мажоритарники підуть, то -50% нардепів. Це значить, що тоді не буде 226 голосів, щоб ухвалити рішення", – зазначила вона.

Які важливі питання вирішує Рада

Безугла, виправдовуючи народних депутатів, зазначила, що вони мають голосувати за такі важливі питання, а не йти воювати:

  • закони, які продовжують переговорний процес для вступу до Євросоюзу;
  • офіційні заяви країни щодо війни, які стимулюють інші парламенти до дій;
  • продовження воєнного стану та повʼязані закони;
  • бюджет країни та зміни до бюджету;
  • зміни до оподаткування.

Безугла бідкається, що розв’язати ці питання неможливо без Верховної Ради,"а зміни до Конституції України, щоб віддати повноваження Кабінету Міністрів або президенту, наприклад, неможливі під час війни, як і зменшення кількості нардепів".

Також вона поскаржилась, що деякі люди обурюються якістю роботи нардепів, але водночас хочуть "перетворити їх на повних зомбі "прийшов, натиснув кнопку, пішов", то де тут логіка?".

"Хто тоді буде організовувати законотворчий процес? Чиновники з Кабміну? Чиновники з секретаріатів парламенту? Аутсорс? Який буде контроль?", – ставить риторичне питання нардепка.

Безугла запропонувала відправити волонтерів на передову

Зазначимо, що це вже далеко не перша скандальна заява Мар'яни Безуглої. Раніше вона запропонувала відправити на фронт всіх волонтерів, включно з жінками. Одіозна народна обраниця зазначила, що "найкраще волонтерство у 2024 році – прийти в ЗСУ". Також Безугла згадала, що у 2015 році сама була мобілізована.

Цей пост Безуглої викликав у громадян безліч гнівних реакцій.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Верховна Рада готує важливі зміни щодо мобілізації. Також ми повідомляли, що нардепи хочуть прирівняти службу жінок та чоловіків.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.