Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Інші стимули та мотивація: в ОП пояснили, як зміниться процес мобілізації в Україні

Україна не планує посилювати мобілізацію, однак змінить її умови, щоб військовозобов’язані не боялися призову

Фото: Генштаб ЗСУ. Колаж: Pro Війну

Які зміни відбудуться в мобілізації

Фото: Генштаб ЗСУ. Колаж: Pro Війну

Україна не відправлятиме своїх людей на "м’ясні штурми". Військово-політичне керівництво має на меті внести деякі зміни до процесу мобілізації, щоб отримати перевагу у війні.

Про це повідомив радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк в етері телемарафону "Єдині новини".

З його слів, з часом стає все важче проводити мобілізацію. Мотивація на призов з початку повномасштабного вторгнення суттєво знизилась. Тоді люди були налаштовані захищати свою родину та дім. Тепер потрібно шукати "нові стимули й мотивацію".

Одним з варіантів розв'язання такого питання є залучення рекрутингових компаній, які займатимуться підбором чоловіків для служби у ЗСУ.

Радник керівника ОП зауважив, що чоловіки мають знати, чим вони займатимуться на війні та після неї.

"Ми не можемо воювати симетрично. Для Росії вартості життя не існує. І вони будуть брати будь-яку кількість і сьогодні беруть… В них завжди буде великий обсяг мобілізаційного резерву. Навіть якщо вони будуть примусово людей брати. І ми не можемо мобілізувати таку кількість, тому що ми не плануємо відправляти людей в м’ясні штурми", – додав він.

Подоляк наголосив, що не варто боятися реформ у мобілізації, адже вони спрямовані на комфорт проходження процедури.

Для чого потрібні комерційні рекрутингові компанії

Раніше ми писали, що загальна мобілізація в Україні, оголошена через повномасштабну війну з Росією, триває вже понад півтора року. Однак, зараз виникла проблема нестачі кадрів. Уряд планує змінити порядок проведення мобілізації, скориставшись допомогою комерційних рекрутингових компаній.

Рекрутингові компанії допоможуть зробити призов більш цілеспрямованим і швидко поповнити лави призовників. Вони також будуть переконувати людей, що мобілізованих не просто так відправлятимуть на передову. Згідно з новими правилами, вони виконуватимуть чітко ту роль, яка повністю відповідатиме їхнім навичкам та здібностям.

Секретар РНБО Олексій Данілов зазначив, що влада також хоче співпрацювати з двома найбільшими кадровими компаніями в Україні. За їхньою допомогою шукатимуть людей, які прагнуть допомогати військовим, але не мають бажання їхати на передову.

Таким чином, процес проведення мобілізації стане більш гнучким. Будуть оголошені спеціальності, які зараз дуже потрібні. Люди погоджуватимуться виключно на конкретну посаду.

Олексій Данілов також зізнався, що після майже двох років повномасштабної війни виникли певні проблеми з проведенням мобілізації. Однак, він зауважив, що вони перебільшені ворожою пропагандою.

Нагадаємо, раніше експерт розповів про те, кого не потрібно призивати до війська. Також ми повідомляли, як можуть покарати ухилянтів в Україні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.