Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Міноборони планує мобілізувати українців, які живуть за кордоном – що відомо

Очільник Міністерства оборони розповів, що невдовзі українських чоловіків можуть призивати за кордоном

Фото: Одеський ТЦК та СП/Facebook, Генштаб ЗСУ/Facebook. Колаж: Pro Війну

Українців можцть мобілізувати за кордоном

Фото: Одеський ТЦК та СП/Facebook, Генштаб ЗСУ/Facebook. Колаж: Pro Війну

Наразі на території інших держав знаходиться велика кількість чоловіків, які перетнули кордон до та після початку повномасштабного вторгнення. Наразі в Україні розглядають можливу мобілізацію таких осіб.

Про це в інтерв'ю німецькому виданню Welt розповів очільник Міністерства оборони України Рустем Умєров.

Мобілізація за кордоном

Під час інтерв'ю Рустем Умєров розповів, що вже в наступному році українська влада розглядає можливість мобілізувати українських чоловіків за кордоном.

Зокрема, він зазначив, що у 2024-му році військовозобов'язаних українців (віком від 25 до 60 років) можуть попросити з'явитися до призовних пунктів в Німеччині, а також в інших країнах.

У випадку, якщо такі особи будуть відмовлятися від явки до призивного пункту, то їх зможуть покарати.

При цьому, Рустем Умєров не розповів деталей стосовно того, як саме може відбуватися така мобілізація та яке саме покарання може загрожувати військовозобов'язаним особам, які не прийшли до зазначеного місця.

Хто може вручати повістки

Раніше ми писали про те, що представник Сухопутних військ України Володимир Фітьо в інтерв'ю РБК-Україна розповів, які особи, окрім представників ТЦК та СП мають право вручати повістки під час повномасштабної війни.

Зокрема, він зазначивши що таке право мають:

  • керівники організацій, компаній та підприємств, в яких працюють військовозобов'язані особи;
  • працівники ОСББ та ЖЕКу;
  • представники керівництва територіальних громад.

"Це саме ті особи, які можуть вручати повістки військовозобов'язаним для того, щоби вони з'явилися у свій ТЦК та СП для проходження медичної комісії та уточнення своїх військово-облікових даних", – додав Фітьо.

Крім того, зазначимо, що в чинному законодавстві України не йдеться про те, в яких саме місцях працівники військкоматів повинні вручати повістки громадянам. Тому вони фактично мають право це робити будь-де, однак з дотриманням відповідних правил.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що експерт розповів, чи можна призвати до війська 500 тисяч чоловіків. Також ми повідомляли про нову мобілізаційну стратегію від Міністерства оборони України.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.