Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Мобілізація в Україні: чи можна відмовитись від повістки, яка заповнена частково

Доволі часто трапляються випадки, коли українці не приймають повістку від представників військкомату

Фото: Генштаб ЗСУ/Facebook, УНІАН. Колаж: Pro Війну

Відмова від повістки

Фото: Генштаб ЗСУ/Facebook, УНІАН. Колаж: Pro Війну

В рамках загальної мобілізації громадяни України отримують повістки від працівників ТЦК та СП. Однак іноді трапляються випадки, коли особам вручають документи з частково заповненими даними, хоча відмовлятися від неї все одно не можна.

Про це розповів представник Полтавського ТЦК та СП Роман Істомін.

Відмова від повістки

Істомін зазначає, що така особа в жодному разі не може відмовлятися від повістки, навіть попри те, що дані там заповнені частково.

Представник ТЦК та СП констатує, що зразок повістки містить певну інформацію про особу, хоча ніде не йдеться про те, що він має бути заповнений повністю або ж має бути надрукованим.

"Для пришвидшення процедури частина даних може бути вписана до бланка повістки заздалегідь. Скажімо, назва ТЦК та СП чи його відділу, від якого ведеться оповіщення, та куди викликається громадянин для уточнення військово-облікових даних можуть друкувати разом з самим бланком. Те ж стосується посади, військового звання та прізвища начальника ТЦК", – розповідає Роман Істомін.

Також він додав, що повістки мають вручати уповноважені для цього особи, тобто сам начальник військкомату не ходить з печаткою для того, щоб видати комусь таку повістку. Отже, відмовлятися від повістки в такому випадку не рекомендується.

Молодь потрібна на фронті

Раніше ми писали про те, що боєць 3-ї штурмової бригади розповів, яких осіб треба призвати на фронт. Так, з його слів, наразі в лавах української армії доволі багато чоловіків віком від 50 років. Такі особи, за словами "Ролло" не надто годяться для армії, адже багато хто має хронічні хвороби.

Водночас він вважає, що до війська треба залучати більше молодих людей, зокрема і студентів, адже після підготовки вони зможуть стати більш пристосованими до війни.

"Треба мобілізовувати 18-20 річних – в чому проблема? Студенти? І що, студенти не мають воювати? Мають. Не підходять? Підходять. Не вміють, не готові, не народжені для війни? Ніхто не вміє, не готовий, не народжений для війни. Питання в підході до підготовки", – сказав боєць 3-ї штурмової бригади.

Слід додати, що особи, віком від 18 до 27 років можуть бути мобілізовані лише в тому випадку, якщо вони мають певну військову підготовку.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, кого на думку експерта не треба призивати в армію. Також ми повідомляли, яке покарання можуть отримати особи, що ухиляються від армії.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.