Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Мобілізація в Україні: за якої умови поліціянти підуть на фронт

За словами міністра МВС Ігоря Клименка, наразі додаткового набору до лав Національної поліції не проводять

Фото: Нацполіції. Колаж: Pro Війну

Ігор Клименко назвав умову, за якої поліціянти підуть на фронт

Фото: Нацполіції. Колаж: Pro Війну

В Україні вже майже два роки триває загальна мобілізація. Правоохоронці готові взяти в руки зброю та піти на фронт, але за однієї умови.

Про це розповів міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко в ефірі телемарафону.

Український чиновник каже, що правоохоронці будуть готові стати на захист України та мобілізуватися у разі погіршення ситуації в країні. Проте, навіть зараз десятки тисяч поліцейських посилено охороняють правопорядок у країні.

За його словами, на сьогодні у поліції служать 98 тисяч офіцерів та сержантів. До повномасштабного вторгнення Росії вони були рівномірно розподілені по всій території України. Однак під час війни поліціянтів сконцентрували у прикордонних регіонах.

"На сьогодні від Чернігівської та до Миколаївської області у прикордонних регіонах, безпосередньо в регіонах, де йдуть активні бойові дії, а це 900 кілометрів, розташовані поліцейські підрозділи – це 35 тисяч особового складу. Сюди також входить підрозділ "Лють", це 5 тисяч ", – заявив Клименко.

МВС не проводить нових наборів

Міністр внутрішніх справ каже, що до початку повномасштабної війни з Росією на кожних 10 тисяч українців припадало в середньому 23-26 поліціянтів. Але зараз на деокупованих територіях цей показник зріс до понад 100 поліцейських на 10 тис. населення. При цьому МВС не проводить нового набору до органів поліції.

"Ми не збільшуємо кількість поліцейських і набори в поліцію. Ми розуміємо, що важко зараз у країні. Але ще раз хочу повторити, що якщо ситуація буде розвиватися так у країні, що необхідно буде стати до зброї, ми готові це зробити", – сказав Клименко.

ТЦК роздають повістки разом із поліцією

Раніше ми писали, що в Україні повістки роздають працівники ТЦК та СП разом із поліцією, зазначив представник Полтавського ТЦК та СП Роман Істомін.

Процедура, коли представники ТЦК та СП розносять повістки, разом з Національною поліцією є абсолютно нормальною процедурою. Також Роман Істомін додав, що вручення повісток за місцем проживання є фактично основним способом оповіщення військовозобов'язаних осіб, адже військкомат має дані про таких чоловіків.

Окрім ТЦК та СП розносити повістки можуть:

  • представники сільских/міських рад;
  • працівники СБУ;
  • інші уповноважені особи.

Крім того, представник територіального центру комплектування розповів, що у випадку, якщо особа порушить правила військового обліку в Україні, то в такому випадку її можуть затримати працівники Нацполіції.

Раніше ми писали про те, що думають в Нацполіції з приводу можливого призову правоохоронців. Також ми повідомляли, чи мають спортсмени в Україні право на отримання відстрочки від мобілізації.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.