Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Повнолітні сини мера Львова не отримали повістки: в чому причина

Іван і Тадей-Лука Садові активно публікують в соціальних мережах фото з різних куточків світу

Фото: Андрій Садовий, Іван Садовий, Тадей Садовий. Колаж: Pro Війну

Сини Андрія Садового за кордоном

Фото: Андрій Садовий, Іван Садовий, Тадей Садовий. Колаж: Pro Війну

Сини мера Львова Андрія Садового призивного віку під час війни перебувають за кордоном. Натомість троє менших дітей чиновника, скоріше за все, залишились в Україні.

Про це зазначають "Новини.Live".

Як можна побачити в соціальних мережах, 21-річний Іван-Павло Садовий закінчив бізнес-школу в Британії й вже працює там маркетологом. Він подав заявку на стажування в Каліфорнії, а влітку був у таборі у Швеції.

Зауважимо, рік тому мер Львова зазначав, що його старший син стоїть на обліку у військкоматі та навчається, а коли в ЗВО буде катедра військового вишколу — отримає спеціалізацію й піде служити.

Минулоріч Садовий також заявляв, що після початку повномасштабного вторгнення його дружина та п’ятеро дітей не стали виїжджати за кордон. Він також уточнив, що його діти навчаються у Львові.

Окрім Івана, 19-річний Тадей-Лука Садовий теж постить в Instagram фото і відео з-за кордону, зокрема з Нідерландів та Данії.

До якого віку чоловіків в Україні можуть призвати на службу

Ми вже писали, що на території нашої держави встановлені такі граничні вікові обмеження для військової служби:

  • Для військовослужбовців рядового, молодшого сержантського і старшинського складу на контрактній службі граничний вік становить 45 років.
  • Для військовослужбовців старшого сержантського і старшинського складу, які також перебувають на контракті, віковий ліміт — 50 років.
  • Військовослужбовці вищого сержантського і старшинського складу, які проходять службу за контрактом, можуть залишатися на службі до 55 років.
  • Для військовослужбовців молодшого офіцерського складу граничний вік становить 45 років.
  • Військовослужбовці старшого офіцерського складу, такі як майори (капітани 3 рангу) і підполковники (капітани 2 рангу), можуть служити до 50 років, а полковники (капітани 1 рангу) — до 55 років.
  • Військовослужбовці вищого офіцерського складу мають можливість служити до 60 років.
  • У період особливих обставин, коли військова служба вимагається від осіб рядового, сержантського і старшинського складу, а також молодшого і старшого офіцерського складу, граничний вік збільшується до 60 років, а для вищого офіцерського складу — до 65 років.

Кого можуть мобілізувати

Раніше ми повідомляли, що прямо зараз можуть мобілізувати:

  • придатних та обмежено придатних чоловіків віком від 27 до 60 років, якщо вони мають чи не мають військового досвіду;
  • придатних та обмежено придатних чоловіків від 18 до 27 років, якщо вони вже проходили строкову службу й проходять військову службу в запасі або резерві;
  • призовників від 18 до 27 років, які не проходили строкову службу — вони можуть тільки добровільно підписати контракт із ЗСУ, мобілізувати примусово їх ніхто не може.

Придатні до військової служби чоловіки можуть отримати повістки на вулицях, вдома, на роботі та у громадських місцях.

Нагадаємо, які штрафи можуть отримати військовозобов'язані. Також ми писали, що Міністерство оборони затвердило новий список хвороб, з якими можна служити.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.