Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Призов молоді до війська: чи можуть відправити на фронт 18-річних

Наразі в лавах Збройних сил України достатньо велика кількість юнаків проходять військову службу

Фото: Генштаб ЗСУ/Facebook. УНІАН. Колаж: Pro Війну

Мобілізація юнаків

Фото: Генштаб ЗСУ/Facebook. УНІАН. Колаж: Pro Війну

Під час загальної мобілізації до війська призивають військовозобов'язаних чоловіків, віком від 18 до 60 років. При цьому, особи від 18 до 27 років не вважаються військовозобов'язаними, якщо вони не проходили військову службу.

Розповідаємо, чи можуть 18-річних юнаків відправити на фронт.

Мобілізація 18-річних

В Законі України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію" зазначається, що особи, віком від 18 до 60 років, можуть отримати повістку від представників територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки. Однак, повістка не означає, що таку особу одразу відправлять на фронті, адже вона надається лише для уточнення даних.

Відповідно, чоловіків, віком від 18 до 27 років не можуть відправити на фронті у випадку, якщо вони не мають певної військової підготовки, зокрема:

  • особу до 27 років не можуть мобілізувати, якщо вона не проходила військову службу;
  • особу до 27 років не можуть мобілізувати, якщо вона не проходила військову кафедру під час навчання.

При цьому, такі чоловіки мають право вступити до лав Збройних сил України чи інших військових формувань за власним бажанням.

Чи можливо мобілізувати пів мільйона осіб

Раніше ми писали про те, що військовий експерт та колишній командир роти батальйону Айдар Євген Дикий в ефірі національного телемарафону розповів, чи можливо призвати до війська 500 тисяч осіб.

"Це достатньо скромна заявка від військового командування. Річ у тім, щоб зрозуміти цю цифру, то… ну, я, наприклад, не володію секретною інформацією Генштабу. Але ми всі володіємо достатньою інформацією про те, як відбувається мобілізація у наших ворогів. І є дуже проста, залізобетонна логіка війни, яка полягає в тому, що для того, щоб воювати набагато меншими силами, ніж у ворога, треба мати на покоління технологічну перевагу", – додав Дикий.

До прикладу, Євген Дикий навів ситуацію, яка була в Афганістані, адже тоді Сполучені Штати мали серйозну перевагу над суперниками. Однак в Україні такого немає, тому наша армія повинна мати більшу чисельність.

Нагадаємо, раніше ми писали про нову мобілізаційну стратегію від Міністерства оборони України. Також ми розповідали, що Верховна Рада України готує важливі зміни щодо мобілізації в Україні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.