Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Призов жінок до ЗСУ – чи можуть мобілізувати українок на передову

В Сухопутних військах України розповіли про можливий призов жінок до Збройних сил

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Війну

Мобілізація жінок до ЗСУ

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Війну

Під час загальної мобілізації до лав української армії призивають військовозобов'язаних чоловіків, віком від 18 до 60 років. Однак, доволі часто в Мережі з'являється інформація про те, що жінки також можуть бути мобілізовані, хоча ця інформація є не зовсім правдивою.

Про це повідомив начальник служби зв'язків з громадськістю Командування Сухопутних військ Володимир Фітьо.

Мобілізація жінок

Представник Збройних сил повідомив, що наразі в Україні не призивають жінок, водночас, на фронті воюють лише жінки-добровольці.

Також, за словами українського підполковника, російська пропаганда зробила доволі серйозний інформаційний вкид щодо того, що в лави ЗСУ призивають жінок, що мають медичну освіту, адже це не є правдою.

"Мовилося лише про те, що вони мають стати на військовий облік, ті, хто цього ще не зробив. Тому що завжди жінки-медики були військовозобов'язаними. Нічого для них не змінилося абсолютно", – зазначив представник Сухопутних військ України.

Також він додав, що більшість жінок, які мають медичну освіту теж мають військово-облікові документи.

"Вони телефонують до свого ТЦК та СП, приносять відповідний пакет документів, проходять медогляд, отримують свій військово-обліковий документ і продовжують займатися своїми справами", – зазначив Володимир Фітьо.

Крім того, представник Збройних сил все ж зазначив, що при нагальній потребі жінок можуть мобілізувати до армії.

Хто з жінок не може виїхати з України

Раніше ми розповідали про те, що адвокат Олександр Кириленко розповів, які жінки не мають права виїжджати за кордон під час воєнного стану.

"Є обмеження для певної категорії жінок за посадами. Наприклад, ті, хто займають вищі державні посади, як от: Члени Кабміну, керівник апарату ВРУ, офісу президента, голови СБУ, Рахункової палати, Нацбанку України, члени Нацради з питань телебачення та радіомовлення та їх заступники. Окрім них, також не можуть покидати Україну Уповноважений з прав людини, судді всіх рівнів, прокурори, керівники державних органів та місцевих рад. Додатково заборонено виїжджати тим, хто заброньований на час війни за органами державної влади", – заявив адвокат.

Також він зазначив, що навіть ці особи в деяких випадках можуть виїхати за кордон. Мова йде про відрядження або ж інші випадки, коли цим особам надається дозвіл на перетин державного кордону.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, які особи мають право на виїзд з України. Також ми розповідали, чи можуть призвати батьків, які самостійно виховують дитину.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.