Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Загальна мобілізація: з якими вадами зору не беруть до армії

Достатньо велика кількість чоловіків призовного віку в Україні має проблеми із зором

Фото: УНІАН

Мобілізація осіб з вадами зору

Фото: УНІАН

В рамках загальної мобілізації до лав Збройних сил та інших військових формувань мобілізують осіб, віком від 18 до 60 років, які вважаються військовозобов'язаними. Проте, значна частина із них має проблеми зі здоров'ям, через які не беруть до війська, в тому числі вади зору.

Ми дізналися, з якими вадами зору не можуть мобілізувати.

Проблеми із зором

Нещодавно Міноборони України оновило список хвороб, маючи які, військовозобов'язані особи не можуть бути мобілізовані до армії. В цьому списку також є і вади зору.

Відомо, що під час призову особи на службу вона повинна пройти військово-лікарську комісію, яка визначить, чи є вона приданою. На ВЛК також перевіряють зір особи. Існує декілька ситуацій, коли чоловіка з проблемами із зором не можуть призвати. Зокрема, у випадку, якщо гострота одного ока є нижчою ніж 0,1 або ж взагалі повна сліпота, відсутність очного яблука при гостроті зору іншого ока дорівнює 0,3 або ж менше, а також, якщо гострота зору обох очей дорівнює 0,2 або ж менше.

Також тут варто додати, що особи, які мають менш серйозні проблеми із зором, можуть вважатися непридатними до проходження військової служби в мирний час. Однак, вони будуть вважатися обмежено придатними у воєнний час.

Зміни щодо мобілізації у 2024 році

Раніше ми писали про те, що українська влада в наступному році готує доволі серйозні зміни, що стосуються мобілізаційних процесів в Україні, зокрема:

  • в Україні запрацює Єдиний державний реєстр призовників під назвою "Оберіг";
  • військовий резерв української армії буде поповнюватися;
  • перелік громадян, які будуть вважатися придатними до військової служби, розширять;
  • в країні буде запроваджено практику бойового стажування;
  • буде створено автоматизовану систему контролю та обліку підготовки українців до служби в армії.

Також слід додати, що, за словами Міністра цифрової трансформації Михайла Федорова, електронний реєстр військовозобов'язаних осіб вже фактично працює й стабільно розвивається. Також Федоров додав що реєстр має доволі хороший захист, тому особистим даним українців нічого не буде загрожувати.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про те, чи може в Україні відбутися повна мобілізація. Також ми повідомляли, чи можуть мобілізувати до Збройних сил України осіб, що мають 3 або більше дітей.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.