Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

В Одесі мобілізованим виплатять по 20 тис. грн – кого стосується

Одеська міська рада виплатить грошову допомогу, кожному містянину, якого мобілізували

Фото: УНІАН, Генштаб ЗСУ. Колаж:  Pro Війну

Мобілізованим обіцяють додаткові виплати

Фото: УНІАН, Генштаб ЗСУ. Колаж: Pro Війну

У міській адміністрації затвердили виплату мобілізованим військовослужбовцям. Відповідне рішення прийняли депутати під час сьогоднішньої сесії.

Про це повідомив народний депутат Олексій Гончаренко на своїй сторінці у соціальній мережі.

Програма надання соціальних послуг та інших видів допомоги вразливим верствам населення міста Одеси на 2024-2026 роки передбачає виплату допомоги у розмірі 20 000 гривень на місяць мобілізованим військовослужбовцям, які проживають в Одесі.

41 депутат проголосував "за" нововведення. П’ятеро не голосували.

Порядок надання допомоги й перелік необхідних документів Одеська міська влада розробить і повідомить згодом.

Нардеп Гончаренко закликав очільників інших українських міст приєднатися до ініціативи і виділити всім мобілізованим грошову допомогу.

"Ми мусимо перемогти у війні. І для цього нам потрібно підтримувати військо, а не ремонтувати бордюри", – зазначив політик.

Виплати військовослужбовцям у грудні

Раніше ми писали, що розмір зарплат для військових в Україні залежить від участі у бойових діях.

У грудні 2023 року виплати для українських військових не зміняться. Вони не залежатимуть від спеціальності захисника, а лише від того, чи виконує він бойові завдання.

Наприклад, стрілок, який не виконує бойових завдань, отримуватиме 20 587 гривень на місяць. Стрілець, який виконує бойові завдання, отримуватиме 50 587 гривень на місяць. А стрілок, який бере безпосередню участь у бойових діях, отримуватиме 120 587 гривень на місяць.

Тим військовослужбовцям, які виконують бойові завдання, виплачується додаткова винагорода у розмірі 30 тисяч гривень. А тим, хто бере безпосередню участь у бойових діях, виплачується додаткова винагорода у розмірі 100 тисяч гривень.

Доплати для всіх військовослужбовців, незалежно від того, перебувають вони в тилу чи на передовій, були скасовані ще в лютому 2023 року.

Виплати військовим під час навчань

Також ми писали, що усі українські військовослужбовці, у тому числі ті, які проходять навчання, отримують виплати. Розмір виплат залежить від того, де перебуває військовослужбовець і які обов'язки він виконує. Під час навчання мобілізовані отримують виплати у розмірі від 20 тисяч гривень на місяць.

Військовослужбовці, які беруть участь у бойових діях, отримують виплати у розмірі від 120 тисяч гривень на місяць. Якщо військовослужбовець, який бере участь у бойових діях, буде переведено на військову службу в тилу, розмір виплат буде зменшено.

Нагадаємо, ми також розповідали про те, які військовослужбовці можуть отримати дві зарплати. Крім того, ми писали, в яких випадках українського військовослужбовця можуть позбавити виплат.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.