Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Відстрочка від мобілізації: чи можуть призвати працівників поліції

Розповідаємо про можливий призов для співробітників правоохоронних органів

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Війну

Відстрочка для поліцейський

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Війну

В Україні від початку воєнного стану триває загальна мобілізація. В рамках цих процесів до армії призивають фактично всіх осіб, що мають статус військовозобов'язаних. Однак, значна кількість чоловіків в Україні також мають відстрочку від мобілізації, зокрема це стосується і правоохоронців.

Про це розповів юрист Євген Довбак.

Відстрочка для правоохоронців

Нещодавно в Україні з'явилася ще одна категорія громадян, які отримали відстрочку від мобілізації. Мова йде про працівників ДСНС.

Однак, співробітники правоохоронних органів також не можуть бути призвані до лав Збройних сил України чи інших формувань, адже у них є право на відстрочку від мобілізації.

При цьому, працівники поліції можуть вступити до ЗСУ добровільно. Для цього потрібно укласти контракт з армією.

Однак, варто додати, що в листопаді 2023-го року у Верховній Раді було зареєстровано законопроєкт, шо дозволяв би скасувати відстрочку для деяких співробітників правоохоронних органів.

Зокрема, відомо, що в такому випадку можна буде мобілізувати 30% від кожного підрозділу поліції. Термін служби складатиме 6 місяців.

Якщо ж законопроєкт вдасться прийняти, тоді поліцейські будуть виконувати свої завдання в зоні бойових дій.

Бронь спортсменів

Раніше ми писали про те, що офіцер Збройних сил України, а також військовий 5-ї штурмової бригади висловилися з приводу можливої мобілізації спортсменів.

Так, бійці зазначили, що наразі в Україні є доволі багато спортсменів, які представляють країну на міжнародній арені та своєю чергою, знову нагадують світові про складну ситуацію.

Проте, з огляду на теперішню ситуацію в країні, з таких осіб скоріш за все потрібно зняти бронювання, адже за словами військових, армії потрібні особи, що мають хорошу фізичну підготовку.

Також до прикладу бійці Збройних сил України навели ситуацію з колишнім футболістом донецького "Шахтаря" Олександром Роспутько. Тоді, після закінчення футбольного матчу в Бельгії спортсмен відмовився повертатися в Україну та навіть втік до Росії. Водночас, такі дії футболіста є неприпустимими.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що полковник ЗСУ зробив важливу заяву щодо посилення мобілізаційних процесів. Нагадаємо, раніше ми писали про те, хто має право на перетин державного кордону під час воєнного стану.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.