Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Загальна мобілізація: у ЗСУ пояснили, чому потрібно зняти броню зі спортсменів

Представники Збройних сил розповіли, чи потрібно призивати до армії українських спортсменів

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Війну

Спортсмени потрібні армії

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Війну

В рамках загальної мобілізації до армії призивають всіх чоловіків, що мають статус військовозобов'язаних. Проте, досить багато осіб мають бронювання, завдяки якому їх не можуть мобілізувати до війська. Це стосується і спортсменів, однак в ЗСУ вважають, що з таких осіб потрібно зняти бронь.

Про це розповіли офіцер ЗСУ з позивним "Леший" та військовий 5-ї штурмової бригади "Аслан".

Чи потрібно мобілізувати спортсменів

Представники Збройних сил України розповіли про те, що наразі велика кількість кількість спортсменів представляють нашу країну на міжнародній арені, а це, своєю чергою – ще один спосіб нагадати про ситуацію, яка відбувається в Україні.

Однак, боєць 5-ї штурмової бригади вважає, що з огляду на ту ситуацію, яка зараз відбувається в Україні з багатьох чоловіків потрібно зняти броні. Зокрема, мова йде і про спортсменів, яких наразі не можуть мобілізувати до війська.

Також він навів до прикладу ситуацію з ексфутболістом донецького "Шахтаря" Олександром Роспутько, який під час виїзного матчу в Бельгії не повернувся додому, а більш того, втік до Росії.

Мобілізацію потрібно покращити

Раніше ми писали про те, що полковник Збройних сил України, ексочільник пресслужби Генерального штабу ЗСУ Владислав Селезньов зробив важливу заяву, що стосується мобілізації в Україні.

Він зазначив, що зараз військовослужбовці, які були призвані до армії ще в лютому 2022-го року ніяк не можуть демобілізуватися, як це було під час АТО/ООС.

"Сто тисяч українських громадян в перші тижні російської навали записалися до військ територіальної оборони та підрозділів Сил оборони. Просто неможливо було пробитися до військкоматів. Зараз абсолютна більшість з них виконує бойові завдання понад півтора року. Якщо ми згадаємо події 2014-2017 років, тоді відбулося шість хвиль мобілізації. Громадяни призивалися в рамках цих процесів на фронт, виконували інші бойові чи навчальні завдання. І після виконання цих місій, через 12 чи 14, максимум 16-18 місяців, звільнялися з лав українського війська. А на їх місце приходили інші громадяни, які в рамках наступних хвиль мобілізації виконували ці завдання", – сказав полковник.

Також він зазначив, що тоді все було справедливо, адже військовослужбовці після виконання завдань поверталися до домівок, водночас, їх змінювали інші бійці. Натомість, зараз таких процесів не існує.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, хто може перетнути кордон під час воєнного стану. Також ми повідомляли, чи можуть мобілізувати до війська одиноких батьків.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.