Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Війна у TikTok: як Росія намагається зірвати мобілізацію в Україні

У Центрі стратегічних комунікацій зазначають, що українські блогери грають на руку Кремля та просувають ворожі наративи, аби зірвати мобілізацію

Фото: УНІАН

Ворог розганяє нарративи, аби зірвати мобілізацію в Україні

Фото: УНІАН

У соцмережі TikTok активно поширюються наративи про те, що владі нібито байдуже на життя громадян. Також блогери кажуть й про те, що чиновники "збираються воювати до останнього українця".

Про це повідомили в Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки SPRAVDI.

У Центрі нагадали , що нарратив про те, що владі Україні нібито "байдуже на життя громадян", Росія просуває вже давно. Але їх підіграють навіть українські блогери.

"Центр стратегічних комунікацій отримує у бот панічні відео про те, що воювати будуть всі українці, включно з жінками, поки населення України не закінчиться. А депутати вивезли своїх друзів і рідних з України, тому їм немає за що переживати. Такі заяви шкідливі та працюють на послаблення української армії. Влада не має на меті воювати "до останнього українця" та бореться за життя кожного свого громадянина. Але перед нами стоїть питання збереження державності та незалежності, ми воюємо з сильним ворогом, а тому й повинні використовувати всі доступні ресурси",– розповіли в Центрі.

Також у Центрі зазначили, що маніпулятивною також є теза й про народних депутатів, адже й вони взяли до рук зброю, щоб захистити Батьківщину.

"Так, згідно з даними руху "Чесно" за серпень 2023 року, понад 500 депутатів різних партій захищають Україну у лавах Сил оборони", –підкреслили в Центрі стратегічних комунікацій.

Які подальші плани ворога

За даними радника голови Офісу президента Михайла Подоляка, на даному етапі війни цілі президента країни-агресора Володимира Путіна "передбачувальні та примітивні". У першу чергу, ворог влаштовує "м’ясні" контрштурми для пропагандистської картинки.

За словами чиновника, що на даному етапі війни Росія вдається до такої тактики й має наступні цілі:

  • влаштовує "м'ясні" контрштурми, аби пройти хоча б 500 метрів для пропагандистської картинки;
  • провокує інші осередки нестабільності в різних регіонах, аби відвернути увагу світу від підтримки України;
  • намагається "заморозити" конфлікт, щоб звузити інтенсивність бойових дій й зберегти свою присутність в окупації, після чого вийти на наступні етапи війни;
  • шукає ракети, снаряди, дрони у третіх країнах в межах умовного терористичного Альянсу;
  • переводить війну в позиційну без істотного просування сторін, аби частково відновити вплив на глобальній дисекції.

Раніше ми зазначали про те, що українські військові на Херсонщині продовжують активно завдавати втрат ворогу. Зокрема, за словами речниці Сил оборони півдня Наталії Гуменюк, наразі захисники продовжують відкидати ворожі сили контрбатарейною боротьбою.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що морські піхотинці висадилися на лівому березі Херсонської області. Також ми повідомляли, де російські окупанти відновили наступальні дії.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.