Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Росія б'ється в істериці на війні — які п'ять головних цілей поставив Путін

В Офісі президента детально розповіли, яку тактику використовує ворожа країна на даному етапі війни та для чого вдається до "м'ясних" штурмів

Фото: Азов

Тактика Росії передбачувана та примітивна, зазначив Подоляк

Фото: Азов

На даному етапі повномасштабної війни в Україні цілі президента країни-агресора Володимира Путіна "передбачувальні та примітивні". У першу чергу, ворог влаштовує "м’ясні" контрштурми для пропагандистської картинки.

Про це йдеться в повідомленні радника голови Офісу президента Михайла Подоляка.

Чиновник каже, що на даному етапі війни Росія вдається до такої тактики й має наступні цілі:

  • влаштовує "м'ясні" контрштурми, аби пройти хоча б 500 метрів для пропагандистської картинки;
  • провокує інші осередки нестабільності в різних регіонах, аби відвернути увагу світу від підтримки України;
  • намагається "заморозити" конфлікт, щоб звузити інтенсивність бойових дій й зберегти свою присутність в окупації, після чого вийти на наступні етапи війни;
  • шукає ракети, снаряди, дрони у третіх країнах в межах умовного терористичного Альянсу;
  • переводить війну в позиційну без істотного просування сторін, аби частково відновити вплив на глобальній дисекції.

"Усе це разом має передбачуваний, примітивний вигляд і легко усувається жорсткою принциповою позицією коаліції країн демократії. Потрібно довести війну до справедливого фіналу й отримати архітектуру нового глобального порядку", – пояснив радник голови Офісу президента.

Що відбувається на фронті 25 жовтня

Як ми писали вже раніше, в Україні тривають активні бойові дії у південних та східних областях. На всіх напрямках фронту загарбники прагнуть просунутися вперед, але їхні спроби завершуються невдачами, йдеться в повідомленні Сил оборони.

Водночас, попри ворожі атаки, ЗСУ мають певні успіхи.

"Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, мали частковий успіх західніше Вербового, завдають окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту", – йдеться у заяві пресслужби.

Також відомо, що минулої доби відбулося 49 бойових зіткнень. ЗСУ знищили 409 окупантів, а також 27 одиниць техніки. Водночас наші військові змогли взяти декілька окупантів в полон.

Раніше ми зазначали про те, що українські військові на Херсонщині продовжують активно завдавати втрат ворогу. Зокрема, за словами речниці Сил оборони півдня Наталії Гуменюк, наразі захисники продовжують відкидати ворожі сили контрбатарейною боротьбою.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що морські піхотинці висадилися на лівому березі Херсонської області. Також ми повідомляли, де російські окупанти відновили наступальні дії.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.