Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Загальна мобілізація: чи можуть жінкам заборонити виїзд за кордон

Під час загальної мобілізації перетин державного кордону заборонений для багатьох українців

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Війну

Виїзд жінок за кордон

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Війну

Від початку повномасштабної війни в Україні призивають військовозобов'язаних чоловіків до війська. Однак, наразі в Раді також розглядають важливі зміни і щодо служби жінок.

Про це розповіла народна депутатка Мар'яна Безугла.

Виїзд за кордон для жінок

Очільниця комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки Мар'яна Безугла розповіла про зміни щодо мобілізації жінок. Зокрема, мова йде і про перетин державного кордону.

Наразі відомо, що виїжджати з України не можуть чоловіки віком від 18 до 60 років, адже такі особи вважаються військовозобов'язаними. Однак, для жінок таких обмежень немає, адже вони можуть без жодних труднощів перетинати державний кордон.

Це можливо навіть в тому випадку, якщо жінка проходить військову службу. Однак, лише відповідно до законодавства, адже військова має право виїхати до родини під час відпустки або ж наявності інших причин.

Однак, в коментарях під постом Мар'яна Безугла на питання українців: "чи зміниться для жінок порядок виїзду за межі України?" депутатка відповіла, що вона вважає, що кордон потрібно відкрити для обох статей.

Коли можлива мобілізація жінок

Раніше ми писали про те, що народна депутатка України від партії "Голос" Інна Совсун в коментарі виданню "Новини.Live" розповіла, що уряд повинен вирішити декілька важливих питань, що стосуються можливої мобілізації жінок.

"Будуть непопулярні рішення. Я не заперечую, що до мобілізації жінок ми можемо дійти. Якщо це потрібно для оборони, значить це потрібно для оборони. Якщо є обґрунтування, інструмент і механізми — треба говорити", – сказала нардепка.

Також Совсун додала що перед тим, як парламент буде приймати рішення необхідно врахувати декілька важливих факторів, зокрема:

  • чи будуть підлягати мобілізації жінки, які виховують дітей та чи будуть закривати кордони для них;
  • на яких посадах жінки можуть проходити військову службу;
  • чи можуть представники ТЦК та СП належним чином організувати мобілізацію жінок;
  • чи можуть жінок забезпечити всіма необхідними речами на фронті.

Також народна депутатка зазначила, що тема мобілізації жінок в Україні є дуже чутливою, тому простих рішень тут очікувати не варто.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, чи будуть жінки в Україні проходити військові збори. Також ми повідомляли, яких осіб можуть призвати до війська в наступному році.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.