Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

17 млн снарядів для перемоги України у війні: Залужний звернувся до Пентагону

Під час візиту глави Пентагону Ллойда Остіна Залужний назвав йому кількість снарядів, які потрібні для перемоги України у війні проти Росії

Фото: Facebook/Валерій Залужний, Генштаб ЗСУ. Колаж: Pro Війну

Залужний запросив 17 млн снарядів для перемоги України

Фото: Facebook/Валерій Залужний, Генштаб ЗСУ. Колаж: Pro Війну

Щоб отримати перевагу на фронті перед Росією, Україні знадобиться 17 мільйонів снарядів. Для деокупації всієї української території потрібно сил і засобів на 350-400 мільярдів доларів.

Про це стало відомо з матеріалу "Української правди".

Своїми планами Генеральний штаб Збройних сил України поділився з очільником Пентагону наприкінці листопада.

Своєю чергою, Остін здивувався такій великій кількості затребуваних снарядів. Зі слів одного із високопосадовців Сил оборони, в усьому світі неможливо назбирати скільки зброї.

Водночас в матеріалі йдеться про те, що Валерій Залужний скаржився міністру оборони США на втручання Офісу президента в його роботу. Зеленський, який також був присутній на зустрічі, проінформований про скарги Залужного. За інформацією джерела, президент розуміє, що звільнення Залужного позитивно вплине на його кар’єру, тому голова держави не спішить з цим рішенням.

Чи варто Україні очікувати на подальшу допомогу від країн-партнерів

Раніше ми писали, що завдяки міжнародній підтримці, українські військові отримують сучасну зброю та техніку, що дає їм можливість протистояти російській армії.

Однак не всі західні партнери України підтримують надання зброї нашій країні. Деякі політики та пересічні громадяни Заходу втомилися від війни й вважають, що Україні варто піти на компроміс з Росією.

Українська сторона намагається переконати західних партнерів у необхідності продовжувати надавати Україні військову допомогу. Одним з основних аргументів України є сила правди та справедливості, які відстоюють українці.

Як заявив голова Комітету з нацбезпеки Верховної Ради України Олександр Завітневич, російсько-українська війна – це не просто війна за територіальну цілісність та незалежність України. Це ціннісна, світоглядна війна сил добра і справедливості з силами російського зла та варварства.

Завітневич також заявив, що безпекова допомога Україні – це не тільки про зброю та техніку. Це також про глобальне медійне інформаційне домінування на підтримку України, утримання у фокусі міжнародної уваги російсько-української війни, формування розуміння та відгуку до потреб наших сил оборони не тільки з боку політичного істеблішменту, але й пересічних європейців, американців.

Він наголосив, що Україна має всі підстави бути впевненою у тому, що російський окупант і надалі смертельно потерпатиме на фронті від вмілого застосування українцями західної зброї та техніки.

Нагадаємо, яку найдорожчу зброю надали Україні партнери. Також ми писали, що ввійшло до нового пакету допомоги від Німеччини.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.