Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Будуть не лише ракети: Ігнат розповів, що очікувати від Росії вже цієї осені

Спікер Повітряних сил України розповів, яким озброєнням Росія може бити по об'єктах інфраструктури

Фото: Юрій Ігнат/Facebook, ДСНС. Колаж: Pro Війну

Юрій Ігнат спрогнозував, що буде з обстрілами восени

Фото: Юрій Ігнат/Facebook, ДСНС. Колаж: Pro Війну

Речник Повітряних сил Юрій Ігнат розповів про потенційні загрози, які може створити ворог для енергетичної інфраструктури України. Ці загрози не обмежуються лише крилатими ракетами, виробництво яких окупанти продовжують.

Про це спікер повідомив в ефірі телемарафону "Єдині новини".

Ведуча відзначила, що раніше Ігнат заявляв про використання дронів-камікадзе для атак на енергооб'єкти. Водночас вона вказала, що західні ЗМІ повідомляють про збільшення виробництва ракет силами окупантів.

Відгукуючись на репліку про атаку "Шахедами", речник Повітряних сил ствердно кивнув. Однак він заперечив, що ворог збільшує обсяг виробництва своїх крилатих ракет.

"Я б не сказав, що більше. Мова йде про стабільне виготовлення ракет. Ми бачили звіт ГУР, які нам повідомляли про близько 100 ракет на місяць. Це приблизно та кількість, яку вони використовують", – зазначив він.

Він зауважив, що до введення санкцій окупанти мали необмежений доступ до всіх необхідних комплектуючих, що дозволяло їм виробляти значно більше ракет. Тепер ситуація змінилася, і існують обмеження. Так, вони працюють, але на меншому рівні, ніж нам хотілося б.

Битимуть не лише ракетами

Юрій Ігнат нагадав, що за даними ГУР МО у ворога близько 600 високоточних далекобійних ракет. Речник Повітряних сил вказав, що ця кількість менша, ніж недоторканий запас, який має бути у Росії.

"Тому треба розуміти, що все ж таки дрони легше, дешевше виготовляти і, можливо, вони будуть робити саме це. Але не виключено, що ракети будуть теж нарощуватися, бо без ракет сьогодні у сучасній війні ніяк не обійдешся", – констатував він.

Отже, важливо бути готовими до можливої осінньо-зимової кампанії російських атак, під час якої окупанти можуть використовувати дрони-камікадзе і крилаті ракети для атаки на енергетичну інфраструктуру. Тому необхідно обов'язково під час повітряних тривог негайно йти до укриття та перебувати там до відбою.

Ігнат уточнив прогнози щодо передачі F-16

Речник Повітряних сил раніше висловився щодо повідомлення від The Wall Street Journal, яке зазначало, що Україна нібито отримає винищувачі F-16 вже у лютому 2024 року. За словами Ігната, видання узагальнило всі заяви, що стосуються передачі винищувачів F-16, висловлені європейськими, американськими й українськими політиками.

"Тому сказати точно, коли це станеться, неможливо сьогодні. Є ті прогнози, що початок наступного року – це те, що було б досить непогано. Ми можемо говорити про те, що це буде найшвидше", – додав спікер Повітряних сил.

Він пояснив, що терміни навчання обумовлені тим, що підготовчий процес включає не лише навчання використання винищувача, але також і вивчення англійської мови для тих, кому це необхідно.

Раніше ми також писали, навіщо РФ направила дрони в Румунію. Також розповідали, що буде з відключеннями світла вже у жовтні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.