Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Дельфіни атакували російський човен біля Кримського мосту — що відомо про "спецоперацію"

Корабель російських курсантів атакували дельфіни, журналісти кажуть, що один із команди все-таки випав за борт і наразі вважається зниклим безвісти

Фото: Pexels, Міноборони Росії. Колаж: Pro Війну

Дельфіни атакували російський корабель із курсантами

Фото: Pexels, Міноборони Росії. Колаж: Pro Війну

В Азовському морі неподалік від Кримського мосту трапилась дуже цікава надзвичайна подія. Дельфіни атакували один із човнів курсантів російського Чорноморського вищого військово-морського училища імені Нахімова.

Про це повідомили російські телеграм-канали.

Журналісти кажуть, що на одному з російських човнів курсантів начебто виявили сліди від удару.

"Під час навчань нахімовців із Чорноморського вищого військово-морського училища один із човнів ледь не потопив дельфін. Дивин у цій історії одразу декілька. По-перше, дельфін із якоїсь причини атакував човен із майбутніми моряками. У бічній частині знайшли сліди удару, а сам човен ледь не перекинувся", – йдеться в повідомленні.

Автори посту в соцмережі зазначили, що невідомо, хто саме проводив навчання з курсантами під час негоди у морі. Також викликає питання, для чого було взимку під час потужного шторму відпрацьовувати евакуацію з корабля, який тоне.

За даним з непідтверджених джерел, під час атаки дельфінів, один із курсантів все-таки випав за борт. Наразі його вважають зниклим безвісти.

Офіційно про цю ситуацію пресслужба ворожого Чорноморського флоту Росії, звичайно ж, не повідомляє.

"Наші співрозмовники чи жартома, чи серйозно назвали дельфіна "бойовим" і натякнули на роботу ДРГ. Однак ця версія має непереконливий вигляд через те, що Кримський міст охороняють дуже серйозно", – переконані автори допису.

Путін хоче відправити на війну роботів

Раніше ми розповідали про те, що російський диктатор Володимир Путін продовжує лякати світ "суперсилою" своєї армії. На цей раз він цинічно озвучив плани щодо подальшого озброєння та модернізації вояків.

"Проведення спеціальної військової операції (війни в Україні – ред.) виявило і проблеми. Так, потрібно серйозно перебудовувати роботу системи зв'язку, на порядок ефективніше застосовувати сучасні засоби ведення розвідки, цілевказівки й контрбатарейної боротьби, нарощувати можливості нашого супутникового угруповання, не тільки в зоні спецоперації, а й на глобальному рівні", – зазначив він.

Президент ворожої країни закликав збільшити випуск та постачання на війну снарядів і різних дронів. Також Путін наголосив, що треба вдосконалювати систему протиповітряної оборони (ППО).

Що ще сказав Путін

Російський диктатор запропонував оснащувати армію загарбників такими "новинками":

  • росіяни мають використовувати техніку на основі штучного інтелекту та нових фізичних принципів;
  • російське військо треба оснастити роботизованими комплексами та бойовими лазерами;
  • варто збільшувати роль ядерної тріади – до кінця 2023 року росіяни поставлять 15 пускових установок "Ярс" та "Авангард".

Водночас міністр оборони Росії Сергій Шойгу наголосив, що чисельність російського війська планують збільшити до 1 500 000 осіб.

Як ми зазначали, в українській розвідці розповіли, скільки російських військових зараз перебуває в Україні. Також ми писали, що російська армія планує повністю окупувати територію Донецької області вже до 31 грудня.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.