Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Путін планує відправити на війну роботів та збільшити чисельність армії – що відомо

Російський диктатор каже, що треба збільшити виробництво снарядів і дронів, а також постійно вдосконалювати систему ППО

Фото: УНІАН, росЗМІ. Колаж: Pro Війну

Путін наказав відправити на війну бойових роботів

Фото: УНІАН, росЗМІ. Колаж: Pro Війну

Російський диктатор Володимир Путін заявив, що війна в Україні виявила "проблеми". Також він цинічно озвучив плани щодо подальшого озброєння та модернізації ворожої армії.

Про це він сказав 19 грудня під час засідання колегії Міністерства оборони Росії за участю голови відомства Сергія Шойгу.

"Проведення спеціальної військової операції (війни в Україні – ред.) виявило і проблеми. Так, потрібно серйозно перебудовувати роботу системи зв'язку, на порядок ефективніше застосовувати сучасні засоби ведення розвідки, цілевказівки й контрбатарейної боротьби, нарощувати можливості нашого супутникового угруповання, не тільки в зоні спецоперації, а й на глобальному рівні", – зазначив він.

Президент Росії закликав збільшити випуск та постачання на війну проти України снарядів та дронів різних типів. Також Путін наголосив, що треба вдосконалювати систему протиповітряної оборони (ППО).

"Знаю, що зміни відбуваються, вони відбуваються досить швидко, я ще про це скажу. Але все-таки потрібно над цим працювати, потрібно закріплювати цю тенденцію. Потребує вдосконалення і робота ППО", – заявив президент країни-агресора.

Що ще сказав Путін

Російський диктатор також запропонував оснащувати армію загарбників такими "новинками":

  • росіяни мають використовувати техніку на основі штучного інтелекту та нових фізичних принципів;
  • російське військо треба оснастити роботизованими комплексами та бойовими лазерами;
  • варто збільшувати роль ядерної тріади – до кінця 2023 року росіяни поставлять 15 пускових установок "Ярс" та "Авангард".

Збільшення чисельності армії Росії

За словами міністра оборони Сергія Шойгу, планують збільшити чисельність Збройних сил Росії.

"Відповідно до зовнішніх загроз чисельність Збройних сил Росії надалі буде доведена до 1 500 000 військовослужбовців", – зазначив голова Міністерства оборони.

За його словами, усі плани з комплектування армії та флоту до 2023 року Росія нібито "повністю виконала". Чисельність Збройних сил вже доведена до 1 150 000 військовослужбовців.

Говорячи про плани на 2024 рік, Шойгу сказав, що планують довести чисельність військових за контрактом з урахуванням комплектування нових формувань до 745 тисяч осіб.

Скільки росіян воює в Україні

Раніше ми зазначали, що Путін збрехав про чисельність ворожих військових в Україні, його головна мета налякати інші країни, сказав представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону.

Розвідник зазначив, що Путін під час пресконференції 15 грудня сказав, що в Україні начебто воює 617 ворожих військових. Насправді ж, за даними Головного управління розвідки, реальне число загарбників – близько 450 тисяч.

Нагадаємо, в Росії вперше публічно зізналися, хто постачав безпілотники для війни проти України. Також ми писали, що російська армія планує повністю окупувати територію Донецької області вже до 31 грудня.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.