Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Долетить до Москви: в Україні з'явилася нова далекобійна зброя

За словами Олександра Камишіна, Україна активно розширює свої виробничі можливості

Фото: Олександр Камишін/Telegram. Колаж: Pro Війну

Олександр Камишін розповів про нову зброю України

Фото: Олександр Камишін/Telegram. Колаж: Pro Війну

Українська оборонна промисловість активно розвивається. 500 підприємств працюють над конструюванням, виробництвом, ремонтом і обслуговуванням для Сил оборони. Так, була створена нова далекобійна зброя.

Про це повідомив міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олександр Камишін під час форуму "Україна. Рік 2024".

Що відомо про нову українську далекобійну зброю


За словами міністра, Україна успішно розробила та вже використала нову далекобійну зброю. Вона здатна завдавати удари на відстані 700 км вглиб російської території.

"Найважливіша програма для нашої країни це ракетна програма. Але про неї я скажу не більше, аніж Президент у нас зʼявилася наша далекобійна зброя, яка вразила ціль на 700 км", – сказав Олександр Камишін.

Міністр уточнив, що саме завдяки новому українському озброєнню вдалося здійснити удари в глибині Росії.

Що відомо про виробництво зброї в Україні


Минулого року оборонний комплекс України виготовив більше обладнання, ніж за весь попередній рік, а прогнозовані спроможності на 2024 рік перевершують торішні на шість разів. Це включає збільшення виробництва боєприпасів та освоєння нових технологій.

Окрім того, важливим етапом стала розробка гібридного протиповітряного оборонного комплексу та виробництво бойових машин піхоти та гаубиць 105-го калібру. Тобто, можна сміливо сказати, що Україна активно розширює свої виробничі можливості та укріплює оборонну промисловість завдяки співпраці з партнерами.

Раніше ми повідомляли, яку зброю зможуть надати українським військовим після зустрічі "Рамштайн". Також ми писали, що відомо про винищувачі Mirage 2000D, які може отримати Україна.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.