Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Україна виготовлятиме дрони дальністю на 1000 км – що відомо

Українські виробники у 2024-му році виготовлятимуть велику кількість дронів, дальністю на 500 та 1000 кілометрів

Фото: Генштаб ЗСУ/Facebook. Колаж: Pro Війну

Виробництво дронів в Україні

Фото: Генштаб ЗСУ/Facebook. Колаж: Pro Війну

Збройні сили України під час повномасштабної війни доволі часто використовують дрони. Однак, вже у 2024-му році в країні планують виготовити тисячі БПЛА дальнього радіусу дії.

Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров в інтерв'ю Reuters.

Дрони дальнього радіусу

Під час інтерв'ю Михайло Федоров заявив, що наразі в Україні є 10 компаній, які здатні виготовляти дрони, що можуть дістатися до Москви та Санкт-Петербурга.

Тому, в Україні більш активно починають виготовляти безпілотники. Зокрема, мова йде про дрони, дальністю 300, 500, 700 та 1000 кілометрів. Вони можуть без жодних труднощів долетіти до столиці Росії.

Крім того, Федоров зазначив, що в Україні збільшили фінансування щодо військових технологій у 10 разів.

"Нам потрібно діяти антибюрократично. Це суть прориву у війні технологій. Ми будемо продовжувати робити на це ставку, працювати в цьому напрямку. Тому що технології дійсно можуть нас врятувати", – заявив міністр цифрової трансформації.

Зазначимо, від початку війни Україна завдала чимало ударів по важливих для окупантів об'єктах, використовуючи БПЛА.

Навчання операторів "шахедів"

Раніше ми писали про те, що у Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України розповіли про те, де відбуваються навчання російських операторів "шахедів".

Зокрема, там заявили, що навчання відбуваються на сирійському військовому аеродромі Шайрат, а саму підготовку проводять представники терористичних організацій:

  • "Ліванська поліція Хезболли";
  • Іранська революційна гвардія.

При цьому, окрім російських військових підготовку також проходять і сирійські найманці, яких окупанти також планують відправити на війну в Україну. Відповідальний за навчання – командир "Хезболли" Камаль Абу Садік (він добре спеціалізується на виготовленні та на обслуговуванні безпілотників, зокрема і "шахедів").

Від початку повномасштабної війни російська армія регулярно завдає ударів по території України, зокрема, використовуючи дрони "шахед".

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що російські окупанти використовують Starlink на тимчасово окупованих територіях. Також ми повідомляли, що німецький канцлер назвав чотири кроки, які наблизять Україну до перемоги.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.