Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Російських операторів БПЛА відправили на підготовку в іншу країну: де навчають окупантів

На одному із сирійських аеродромів відбуваються навчання операторів безпілотників, яких згодом відправляють на війну проти України

Фото: Скріншот, Міноборони РФ/Facebook. Колаж: Pro Війну

Де відбуваються навчання операторів "шахедів"

Фото: Скріншот, Міноборони РФ/Facebook. Колаж: Pro Війну

Підготовка операторів "шахедів", а також інших дронів відбувається на одному з аеродромів, що розташований в Сирії. При цьому, за самі навчання відповідають терористичні організації.

Про це йдеться у заяві ГУР

Навчання окупантів

За даними Головного управління розвідки Міністерства оборони України, російських операторів безпілотників готують до війни на сирійському військовому аеродромі Шайрат. При цьому, саму підготовку проводять:

  • представники Іранської революційної гвардії;
  • представники "Ліванської поліції Хезболли".

Також додамо, що командує цими навчаннями командир "Хезболли" Камаль Абу Садік. Він спеціалізується на обслуговуванні, а також на виготовленні дронів.

Крім того, в Головному управлінні розвідки також повідомили, що разом із росіянами, навчання щодо управління "шахедами" та іншими дронами проходять і сирійські найманці.

Їх окупанти також планують відправити на війну в Україну після проходження відповідного вишколу.

Starlink у росіян

Раніше ми писали про те, що волонтер та блогер Сергій Стерненко повідомив, що у російських військових на окупованих територіях також працює Starlink.

За його словами, в постачанні Starlink ворогу допомагає ОАЕ. При цьому, вони можуть працювати лише на територіях, які тимчасово знаходяться під контролем росіян. Все через те, що компанія американського мільярдера Ілона Маска взагалі не працює на території Росії.

Згодом, в Головному управлінні розвідки Міноборони України підтвердили, що у російських окупантів в дійсності є Starlink.

"Радіоперехоплення розмови загарбників свідчить, що налагодження доступу до Інтернету термінали Starlink встановили, наприклад у 83-ї отшбр Збройних сил Росії", – повідомили у розвідці.

Крім того, сам Ілон Маск нещодавно заявив про те, що його компанія офіційно не співпрацює з Росією та відповідно, не постачає Starlink агресору. Він додав, що жоден термінал Starlink не було продано до Росії.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що канцлер Німеччини назвав чотири кроки, які потрібні для перемоги України. Також ми повідомляли, що Європейський Союз виділив новий пакет допомоги для нашої держави.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.