Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Росія втретє модернізувала "шахед": чим небезпечна оновлена зброя

На озброєнні в російських окупантів перебуває чимало дронів-камікадзе "шахед"

Фото: Генштаб ЗСУ/Facebook, Скріншот. Колаж: Pro Війну

Нова модернізація "шахеда"

Фото: Генштаб ЗСУ/Facebook, Скріншот. Колаж: Pro Війну

Дрони-камікадзе "шахед" вже тривалий час виготовляють на території Росії. Однак, окрім цього російські окупанти проводять модернізації, через що "шахеди" стають більш небезпечні.

Про це йдеться у матеріалі Defense Express.

Модернізація "шахедів"

В матеріалі Defense Express йдеться про те, що нова бойова частина дрона-камікадзе "шахед" матиме індекс "БСТ-52" (є продовженням попередньої "МСНИ").

Водночас, після модернізації вона отримала запалювальний, а також кумулятивний ефекти, а це вже є третьою спробою російських окупантів модернізувати "шахед".

Така оновлена бойова частина "шахеда" нещодавно була знайдена в Чорному морі. Ймовірно, вона була присутня на дроні, який окупанти випустили під час однієї з останніх атак по території України.

Що стосується маркування, то на "шахеді" є індекс "БСТ-52" та номер 206-2-23, а це говорить про те, що "шахед" було виготовлено у 2023-му році. Водночас, наразі невідомо, що означає "206-2".

Наразі російські окупанти активно продовжують виготовляти дрони-камікадзе "шахед" на власній території.

Високоточні ракети

Раніше ми писали про те, що в ефірі національного телемарафону представник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат розповів про те, скільки далекобійних ракет високої точності є наразі на озброєнні в російських окупантів.

Ігнат сказав, що ракети окупантів залишаються на тому ж рівні, що й раніше, тобто, зараз у них є близько 900 високоточних далекобійних ракет.

"На тому ж рівні залишалась позначка. Тому що ворог протягом трьох комбінованих атак застосував велику кількість ракет. Нагадаю, що 29 грудня – 158 засобів повітряного нападу, й дрони, й ракети. Близько 100 застосував 2 січня", – заявив він.

Він додав, що Росія використовує доволі хитру тактику, адже окупанти щомісяця застосовують приблизно таку кількість ракет, щоб вони могли їх виготовити та поновити запаси.

Доволі часто росіяни застосовують:

  • дрони-камікадзе "шахед";
  • ракети Х-22;
  • ракети Х-31;
  • ракети Х-101, Х-555, Х-55;
  • ракети Х-59 тощо.

Крім того, деяке озброєння окупантам постачають інші держави.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, чому КНДР постачає ракети російській армії. Також ми повідомляли, що може вплинути на війну в Україні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.