Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Не заради грошей: чому КНДР постачає балістичні ракети Росії

Союзники країни-агресорки вже тривалий час постачають озброєння, яке Росія використовує проти України

Фото: Pexels, Unsplash. Колаж: Pro Війну

КНДР постачає Росії ракети

Фото: Pexels, Unsplash. Колаж: Pro Війну

Повномасштабна війна проти Росії триває з 24 лютого 2022-го року. За цей час країна-агресорка отримала доволі багато озброєння від своїх партнерів, зокрема від КНДР.

Про те, для чого КНДР постачає озброєння Росії йдеться у статті видання Bloomberg.

Ракети від КНДР

В матеріалі йдеться про те, що постачання ракет для Росії з боку Північної Кореї є важливим джерелом доходу. Однак, окрім цього, таким чином КНДР випробовує власне озброєння в реальних бойових умовах.

Bloomberg також повідомляє, що не так давно Володимир Путін звернувся до північнокорейського диктатора Кім Чен Ина з проханнями надати 1 мільйон артилерійських снарядів. Крім цього, він також попросив і балістичні ракети.

КНДР активно постачає таке озброєння Росії, при цьому, вони надають балістичні ракети, які є доволі схожими на російські "Іскандер". ‘Також зазначається, що системи протиповітряної оборони Patriot доволі ефективно протистоять російським ракетним ударам. Зокрема, саме завдяки цим ЗРК вдається збивати ракети "Іскандер" і "Кинджал".

Що вплине на війну

Раніше ми писали про те, що в Повітряних силах України розповіли, як американські винищувачі F-16 можуть вплинути на війну в Україні. Зокрема, речник Повітряних сил заявив, що ці винищувачі будуть доволі ефективними, адже вони можуть:

  • знищувати російські безпілотники та ракети;
  • завдавати ударів по важливих об'єктах окупантів.

"Потрібно не два-три літаки, щоб досягти цього успіху. Зрозуміло, що потрібні літаки, які не будуть поступатися у тактико-технічних характеристиках російським літакам Су-35, які є основними противниками у повітрі сьогодні. Потрібні ті модернізації F-16, які зможуть протистояти такому противнику, які мають потужні радари, які можуть конкурувати з ними", – сказав Ігнат в ефірі національного телемарафону.

Крім того, Юрій Ігнат додав, що наразі немає жодної потреби у веденні повітряних боїв.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, скільки літаків А-50 залишилося на озброєнні в російської армії. Також ми повідомляли про знищення літака дальнього радіолокаційного виявлення А-50 в акваторії Азовського моря.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.