Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Скільки високоточних далекобійних ракет залишилось у Росії – нові дані ЗСУ

Росія для обстрілів України використовує таку кількість високоточних далекобійних ракет, які здатна виготовити протягом місяця

Фото: ДСНС, Міноборони. Колаж: Pro Війну

На озброєнні Росії близько 900 високоточних ракет

Фото: ДСНС, Міноборони. Колаж: Pro Війну

Росія вже майже два роки поспіль веде повномасштабну війну проти України. Згідно з останніми даними, у російської армії на озброєнні є близько 900 високоточних далекобійних ракет.

Про це розповів в ефірі телемарафону полковник, речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

"На тому ж рівні залишалась позначка. Тому що ворог протягом трьох комбінованих атак застосував велику кількість ракет. Нагадаю, що 29 грудня – 158 засобів повітряного нападу, й дрони, й ракети. Близько 100 застосував 2 січня", – відзначив Ігнат.

Скільки ракет використовує Росія за місяць

За інформацією речника командування Повітряних сил ЗСУ, аби не залишитися ні з чим, Росія застосовує приблизно ту саму кількість ракет під час обстрілів України, яку має змогу виготовити впродовж місяця.

"Та й з "Калібрами" питання. Застосовується доволі мало. Не можна сказати з чим це пов'язано, але "Калібрів" було за оті атаки, що казав, лише 3 застосовано 2 січня", – додав Ігнат.

Чому КНДР постачає ракети Росії

Як ми писали вже раніше, журналісти дізнались, для чого саме Північна Корея надає Росії власне озброєння. Зокрема, постачання ракет грає важливу роль в плані доходу для азійської країни, однак існує й інша причина. Мова йде про випробування в бойових умовах, адже таким чином КНДР перевіряє власне озброєння.

У ЗМІ наголошують, що російський президент Володимир Путін нещодавно звернувся до свого колеги з КНДР Кім Чен Ина з проханням надати 1 мільйон артилерійських снарядів, а також балістичні ракети.

Відомо, що КНДР відправляє Росії ракети, які доволі схожі на "Іскандер" та "Кинджал". Однак системи протиповітряної оборони, які є на озброєнні в України, доволі ефективно збивають російські ракети.

Окрім КНДР, допомогу надає також Іран, який постачає:

  • дрони-камікадзе;
  • ракети;
  • інше озброєння.

Також, як відомо, країна-терористка також виготовляє власні ракети.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що вплине на війну в Україні. Також ми повідомляли, скільки літаків А-50 залишилося у Росії.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.