Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Росія почала використовувати застарілі ракети – в чому причина

Російські окупанти частіше почали використовувати озброєння часів СРСР

Фото: УНІАН, Міноборони РФ/Facebook. Колаж: Pro Війну

Росіяни використовують старі ракети

Фото: УНІАН, Міноборони РФ/Facebook. Колаж: Pro Війну

За час повномасштабної війни в Україні армія Росія використала тисячі власних ракет. Однак зараз ворог постає перед труднощами та починає завдавати ударів старим озброєнням.

Про це розповів військовий оглядач Олександр Коваленко.

Росія використовує старі ракети

Нещодавно вдалося зафіксувати запуск ракети П-35 зі сторони Росії, яку окупанти використали фактично вперше з початку війни. П-35 – це радянська протикорабельна ракета, яку в СРСР виготовляли ще в 1950-х роках.

Характеристики ракети:

  • 1 250-1 800 км/год (швидкість польоту);
  • 270/350/460 км (дальність польоту);
  • 500 м — 1,5 км (точність ракети);
  • 450 кг/900 кг (маса).

Оглядач Олександр Коваленко зазначив, що на ті часи ця ракета була доволі непоганою, однак зараз її ефективність під сумнівами.

Сам перехід на старі ракети може свідчити про те, що Росія не має можливості здійснювати постійний ракетний терор України. Також вони не мають можливості збільшити власні виробничі потужності, тому окупантам доводиться використовувати П-35, Х-22 та інші схожі ракети.

Чому КНДР постачає ракети Росії

Раніше ми писали про те, що в статті видання Bloomberg розповіли про те, для чого Північна Корея надає Росії власне озброєння. Зокрема, постачання ракет грає важливу роль в плані доходу для азійської країни, однак існує й інша причина. Мова йде про випробування в бойових умовах, адже таким чином КНДР перевіряє власне озброєння.

Крім того, у статті йдеться про те, що російський диктатор Володимир Путін не так давно звернувся до президента КНДР Кім Чен Ина з проханням надати 1 мільйон артилерійських снарядів, а також балістичні ракети.

Зазначимо, КНДР надає Росії ракети, які доволі схожі на "Іскандер" та "Кинджал". Однак системи протиповітряної оборони, які є на озброєнні в України, доволі ефективно збивають російські ракети.

Також додамо, що, окрім КНДР, допомогу надає також Іран, який постачає:

  • дрони-камікадзе;
  • ракети;
  • інше озброєння.

Варто зазначити, що Росія також виготовляє власні ракети.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що вплине на війну в Україні. Також ми повідомляли, скільки літаків А-50 залишилося у Росії.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.