Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

ЗСУ вдарили по ворожому аеродрому "Бельбек": як це вплине на перебіг війни

За даними британської розвідки, російські пілоти на другий рік війни страждають від бойової втоми

Фото: Міноборони РФ, УНІАН. Колаж: Pro Війну

Нещодавно ЗСУ вдарили про аеродрому "Бельбек"

Фото: Міноборони РФ, УНІАН. Колаж: Pro Війну

Нещодавно ЗСУ вдарили по аеродрому "Бельбек", який розташований в тимчасово окупованому Росією Севастополі. Це, ймовірно, може погіршити здатність ворога координувати повітряну активність у Чорноморському регіоні.

Відповідну заяву зробили у Міністерстві оборони Британії.

Розвідники нагадали, що 31 січня, українські воїни знищили бункер координаційного центру радіолокаційного контролю росіян.

За даними британської розвідки, це збільшить навантаження на і без того розтягнутий парк літаків A-50 MAINSTAY, а також на пул підготовленого персоналу, який здатний керувати повітряними операціями.

"Російська повітряна доктрина значною мірою покладається на наземні пункти управління, такі як "Бельбек", для координації своїх повітряних сил, особливо винищувачів. Це особливо актуально під час нинішніх бойових дій, коли повітряний простір є конкурентним і стає дедалі складнішим", – додають британці.

На їхню думку, майже напевно, російські пілоти та наземний персонал наразі страждають від бойової втоми, а будь-які подальші удари по критично важливих вузлах координації в Криму посилять тиск, створюючи підвищену ймовірність помилки або прорахунку.

Катастрофа літака Іл-76

Раніше ми писали, що в Бєлгородській області Росії 24 січня впав ворожий літак Іл-76. Відразу після цього з'явилося чимало версій цього інциденту.

У країні-агресорці почали поширювати інформацію, що нібито у цьому літаку перебували українські військовополонені. Таким чином вони намагались виправдати втрату.

Своєю чергою, українські джерела зазнали, що на борту літака були військовополонені. Зокрема, за інформацією воєнного кореспондента Олександра Цаплієнка, на борту Іл-76 були ракети С-300, якими окупанти час від часу завдають ударів по території України.

Дуже неоднозначною була інформація про причини падіння. Росіяни поширювали абсурдні версії щодо несправності літака, однак в більшості джерел справжньою причиною вважають його збиття.

Нагадаємо, раніше ми писали про знищення російського літака над акваторією Азовського моря. Також ми повідомляли, скільки запасів ракет є у російської армії.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.