Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Падіння Іл-76 під Бєлгородом: хто міг бути на борту російського літака

За даними ГУР, до місцевого моргу доставили 5 тіл загиблих внаслідок катастрофи, на відео з місця події взагалі не видно решток

Фото: скрін, Міноборони РФ. Колаж: Pro Війну

Юсов розповів подробиці катастрофи російського літака Іл-76

Фото: скрін, Міноборони РФ. Колаж: Pro Війну

На борту літака Іл-76, який 24 січня розбився у Росії під Бєлгородом, мали бути військово-політичні VIP-персони. Однак ФСБ в останній момент заборонила їм сідати на рейс.

Про це розповів представник Головного управління розвідки Андрій Юсов.

Хто мав бути на борту літака Іл-76

В українській розвідці зазначили, що на борту російського літака, який зазнав катастрофи, мали б бути політичні VIP-персони Росії. Однак, в останній момент перед вильотом ФСБ заборонила їм сідати. ГУР стало відомо це вже після катастрофи.

За словами Андрія Юсова, до місцевого моргу у Бєлгороді напередодні доставили лише 5 тіл загиблих внаслідок катастрофи. Водночас російським рятувальникам не дозволили зробити огляд місця падіння літака.

"Відомо з агентурних даних зокрема, що станом на вчора до Білгородського моргу потрапили лише п’ять тіл. Власне, ця кількість відповідає кількості особового складу екіпажу, того самого Іл-76 – того самого літака, який знаходився у складі Військово-космічних сил Росії", – розповів Юсов у коментарі Радіо Свобода.

Також відомо, що на відео з місця катастрофи літака взагалі не видно решток людських тіл.

Катастрофа літака Іл-76

Раніше ми писали про те, що у Бєлгородській області Росії 24 січня впав літак Іл-76. Відразу після цього з'явилося чимало версій цього інциденту.

У Росії почали поширювати інформацію про те, що буцімто у цьому літаку перебували українські військовополонені. Таким чином вони намагались виправдати втрату.

Водночас українські джерела казали, що на борту перебували не військовополонені. Зокрема, за інформацією воєнного кореспондента Олександра Цаплієнка, на борту Іл-76 були ракети С-300, якими окупанти час від часу завдають ударів по території України.

Також доволі неоднозначною є інформація щодо причини падіння. Самі росіяни поширюють абсурдні версії щодо несправності літака, однак в більшості джерел справжньою причиною вважають його збиття.

Нагадаємо, раніше ми писали про знищення російського літака над акваторією Азовського моря. Також ми повідомляли, скільки запасів ракет є у російської армії.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.