Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

У Росії впав літак Іл-76: подробиці інциденту

24 січня над Бєлгородською областю було зафіксовано падіння російського літака Іл-76

Фото: Міноборони РФ/Facebook, Скріншот. Колаж: Pro Війну

Падіння Іл-76 у Росії

Фото: Міноборони РФ/Facebook, Скріншот. Колаж: Pro Війну

Нерідко трапляються ситуації, коли російська армія втрачає власну авіацію. Зокрема, такий інцидент стався 24 січня, адже на території країни-агресорки впав літак Іл-76.

Про це повідомили російські ЗМІ.

Версії інциденту

Після падіння Іл-76 на території Бєлгородської області одразу з'явилося чимало версій цього інциденту. Зокрема, самі росіяни почали поширювати інформацію про те, що буцімто у цьому літаку перебували українські військовополонені. Таким чином вони намагаються виправдати втрату.

Водночас українські джерела повідомляють, що на борту знаходилися не військовополонені. Зокрема, за інформацією воєнного кореспондента Олександра Цаплієнка, на борту Іл-76 перебували ракети С-300, якими окупанти час від часу завдають ударів по території України.

Також доволі неоднозначною є інформація щодо причини падіння. Самі росіяни поширюють абсурдні версії щодо несправності літака, однак в більшості джерел справжньою причиною вважають його збиття.

Офіційної інформації з боку України щодо інциденту з падінням літака Іл-76 немає.

Збиття літака А-50

Раніше ми писали про те, що українська армія під час проведення операції 14 січня 2024-го року змогла завдати ударів по двох літаках армії Росії, а саме:

  • літаку дальнього радіолокаційного виявлення А-50 (його було повністю знищено, загинули члени екіпажу);
  • літаку Іл-22 (отримав пошкодження, особи, що перебували на борту отримали поранення);

В Головному управлінні розвідки України вважають, що знищення літака А-50 можна прирівняти до втрати крейсера "Москва". Тому для росіян це доволі серйозний удар.

"Власне, мінусуємо ці, про які згадали й важливий факт Росія втратила можливість виробляти такі літаки. Втрата кожної такої одиниці – не відновлювана. Це величезна втрата, якщо говорити про суми коштів. Але крім цього й те, що вони не можуть повернути на поле бою", – заявив представник ГУР.

Що стосується літака Іл-22, то він отримав настільки серйозні пошкодження, що росіянам доведеться дуже довго його відновлювати. Також Юсов сказав, що у російської армії зараз залишилося менш ніж десять таких літаків дальнього радіолокаційного виявлення.

Нагадаємо, раніше ми писали про знищення російського літака над акваторією Азовського моря. Також ми повідомляли, скільки запасів ракет є у російської армії.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.