Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Окупантам в Криму не буде спокою — які подальші плани ЗСУ

У Повітряних силах розповіли про подальші дії щодо російських окупантів у Криму та нагадали про вже знищені ворожі кораблі

Фото: Міноборони, Генштаб ЗСУ, скрін. Колаж: Pro Війну

Ігнат розповів, що "бавовна" в Криму триватиме й надалі

Фото: Міноборони, Генштаб ЗСУ, скрін. Колаж: Pro Війну

На тимчасово окупованих територіях Криму "бавовна" триватиме й надалі. Зокрема, на військових ворожих об’єктах, бо треба знищувати окупантів та їхню логістику.

Про це повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат під час брифінгу.

"Ви бачите результати роботи Повітряних сил, зокрема це два кораблі, які відправлені услід за крейсером "Москва", тобто знищені були точними ударами наших пілотів, ну й інші удари, які здійснюються. Це вражання складів боєприпасів на окупованій території, зокрема в Криму", – сказав Ігнат.

Він також додав, що "бавовна" на окупованих росіянами територіях України триватиме й надалі.

"Ми не можемо в односторонньому порядку просто захищатися. Ми маємо знищувати ворога, знищувати його логістику, в тому числі знищувати штаби, органи військового управління, які ворог має на різних напрямках", – зазначив речник.

Масована атака ЗСУ на Крим

Як ми вже писали, в ніч проти 21 вересня було проведено велику операцію в Криму, під час якої Служба безпеки та Військово-морські сили завдали суттєвого удару по військовому аеродрому "Саки". В ході цієї операції були використані безпілотники та ракети українського виробництва "Нептун".

Внаслідок інтенсивної атаки були завдані значні збитки техніці російських військ.

За інформацією джерел в СБУ, на летовищі було зафіксовано не менше 12 військових літаків, зокрема Су-24 і Су-30, а також були виявлені зенітні ракетні комплекси "Панцир". Крім того, в Саках розташовується база, де готують операторів для безпілотних літальних апаратів типу Mojaher. Це саме ті безпілотники, які російські сили використовують для координації своїх повітряних атак, а також як бойові ударні дрони.

Удари Служби безпеки та Військово-морських сил влучили в ціль і завдали серйозних пошкоджень техніці окупантів. Для ураження спочатку використали безпілотники, щоб перенавантажити російську ППО, а вже після цього був запуск ракети "Нептун".

"Цікаво, що навіть російські Telegram-канали підтверджують серйозні руйнування та втрати – пишуть про не менше 30 загиблих військових", – розповів співрозмовник NV.

У СБУ також доповнили, що "бавовна" в Криму буде квітнути все більше, і що окупанти не можуть почувати себе в безпеці на окупованому півострові.

Міністерство оборони країни-агресорки Росії, своєю чергою, заявило, що у цю ніч окупований Крим атакували 19 безпілотників.

Раніше ми писали, що відомо про наслідки потужної атаки на бухту Севастополя. Також повідомляли, що відбувається з житлом у Криму.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.