Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Масована атака на Крим цієї ночі – що відомо про пошкодження на півострові

У Криму СБУ та ВМС знищили 12 російських гелікоптерів українськими ракетами

Фото: Pexels, УНІАН, Вікіпедія. Колаж: Pro Війну

До Кримського півострову знову завітала "бавовна"

Фото: Pexels, УНІАН, Вікіпедія. Колаж: Pro Війну

У ніч на 21 вересня було проведено велику операцію в Криму, під час якої Служба безпеки та Військово-морські сили завдали суттєвого удару по військовому аеродрому "Саки". В ході цієї операції були використані безпілотники та ракети українського виробництва "Нептун".

Про це повідомляє РБК-Україна та NV з посиланням на джерела в СБУ.

Внаслідок інтенсивної атаки були завдані значні збитки техніці російських військ.

За інформацією джерел в СБУ, на летовищі було зафіксовано не менше ніж 12 військових літаків, зокрема Су-24 і Су-30, а також була виявлені зенітні ракетні комплекси "Панцир". Крім того, в Саках розташовується база, де готують операторів для безпілотних літальних апаратів типу Mojaher. Це саме ті безпілотники, які російські сили використовують для координації своїх повітряних атак, а також як бойові ударні дрони.

Удари Служби безпеки та Військово-морських сил влучили в ціль і завдали серйозних пошкоджень техніці окупантів. Для ураження спочатку використали безпілотники, щоб перенавантажити російську ППО, а вже після цього був запуск ракети "Нептун".

"Цікаво, що навіть російські Telegram-канали підтверджують серйозні руйнування та втрати – пишуть про не менше 30 загиблих військових", – розповів співрозмовник NV.

У СБУ також доповнили, що "бавовна" в Криму буде квітнути все більше і що окупанти не можуть почувати себе в безпеці на окупованому півострові.

Міністерство оборони країни-агресорки Росії, своєю чергою, заявило, що у цю ніч окупований Крим атакували 19 безпілотників.

Крим у вогні

Не лише у Саках. Цієї ночі вибухи лунали по всьому Криму. Місцеві Telegram-канали були переповнені великою кількістю інформації та повідомлень від росіян.

Загалом, за ніч у Криму було зафіксовано вибухи у:

  • Саках;
  • Євпаторії;
  • Сімферополі;
  • Севастополі;
  • Балаклаві;
  • Новофедорівці (поблизу воєнного аеродрому Саки);
  • селах на захід від Євпаторії;
  • селищі Гвардійське (біля Сімферополя).

У Telegram-каналах повідомляють також, що чули щось схоже на роботу ППО і фіксували роботу ЗРК "Панцир-С2", яка припинилася після одного з прильотів. Також пишуть, що ця атака є однією з наймасштабніших за час війни.

Данілов розповів, як Україна планує звільнити Крим

На думку секретаря Радбезу, Україна буде продовжувати завдавати ударів по окупантах в Криму і що "ми будемо використовувати той спосіб, який вважаємо необхідним".

"Це наш півострів, і він обов’язково буде звільнений тим способом, який ми вважаємо за необхідне. На сьогодні виглядає так, що якщо росіяни не підуть із Криму самостійно, нам доведеться їх звідти "викурити" за допомогою зброї, яка є у нас в наявності", – зазначив секретар РНБО.

Олексій Данілов також додав, що Україна дотримується обіцянок, які дала західним партнерам стосовно того, що їхня зброя не буде використовуватися для ударів по території Російської Федерації.

Раніше ми писали, що відомо про наслідки потужної атаки на бухту Севастополя. Також повідомляли, що відбувається з житлом у Криму.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.