Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Не варіант для України — чому військові критикують французькі штурмовики

У Повітряних силах кажуть, що для України важлива будь-яка допомога, але опанування французьких літаків тільки виснажить авіацію

Фото: Вікіпедія. Колаж: Pro Війну

Французькі штурмовики не потрібні для ЗСУ - Ігнат

Фото: Вікіпедія. Колаж: Pro Війну

Для ЗСУ не підходять французькі штурмовики Mirage 2000. Винищувачі не закриють всіх потреб України в авіації, тому військовим потрібні сучасні багатоцільові літаки.

Про це розповів речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

Він зазначив, що будь-яка військова допомога важлива для України, але це не стосується літаків Mirage 2000.

"Будь-яка допомога для нас важлива. Але не в варіанті Mirage 2000. Ми вже про це говорили купу разів. Ну A-10 штурмовик чим може допомогти? Якщо російська ППО його просто знищить. Нам потрібно завоювання переваги в повітрі. Нам потрібний багатоцільовий літак, сучасний, здатний забезпечити нам ці всі завдання, про які я вище говорив", – пояснив речник.

Які штурмовики потрібні для ЗСУ

За словами Ігната, Україна потребує літаків, які:

  • забезпечать перевагу у повітрі;
  • відженуть російську авіацію від кордонів України та з окупованої території;
  • завдаватимуть ударів по наземних та надводних цілях;
  • крім завдань на полі бою, літаки мають охороняти повітряний простір, знищувати крилаті ракети та дрони.

На думку речника, передача Mirage 2000 не буде раціональним рішенням, а їхнє опанування лише виснажить українську авіацію.

"Тому не можемо ми собі сьогодні дозволити брати все що завгодно з авіаційного парку. Це нераціонально. І це просто виснажить роботу наших людей. Ми маємо зосередитися на одному, максимум двох типах багатоцільового літака, здатного вирішувати завдання, про які я сказав. Mirage 2000 — це застаріла модель, і у Франції є значно кращі літаки й у Європі. Тому розглядаємо ті літаки, про які говоримо", – наголосив Ігнат.

Скільки заробляють військові пілоти

В інтервʼю Анатолію Анатолічу наймолодший український військовий пілот Дмитро зізнався, що, на його думку, в теперішній час українські пілоти мають заробляти набагато більше.

"Зарплати відрізняються, наприклад, від того, що заробляють цивільні пілоти за кордоном. Я не скажу, що це розумно. В Україні у військового пілота зарплата набагато нижча, і казати зараз, що українські воїни воюють за гроші – це смішно", – говорить Дмитро.

За словами чоловіка, наразі українські військові пілоти заробляють до 1 500 доларів (~55 000 гривень).

"Тих грошей, які я заробляю, загалом на життя вистачає. Але завжди хочеться прагнути до кращого. Коли ти знаєш, що пілот, який літає за кордоном, зовсім поруч, і він заробляє чотири тисячі доларів, то, звісно, тобі хотілося б цього також. Я вважаю, що в теперішній час українські пілоти мають заробляти набагато більше", – підсумував Дмитро.

Тому більшість пілотів у нас працюють за покликанням і у цього теж є свої плюси.

Раніше ми писали, скільки коштують найпотужніші літаки у світі. Також розповідали, як російський пілот перегнав Мі-8 в Україну.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.