Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Нові труднощі для України: як "шатдаун" в США вплине на військову допомогу

Представник уряду Сполучених Штатів розповів, як припинення роботи деяких органів може вплинути на допомогу нашій державі

Фото: Скрин, Генштаб ЗСУ/Facebook. Колаж: Pro Війну

Міллер розповів, як "шатдаун" вплине на допомогу Україні

Фото: Скрин, Генштаб ЗСУ/Facebook. Колаж: Pro Війну

Нещодавно в Сполучених Штатах виникла серйозна проблема, адже місцеві парламентарі не змогли ухвалити бюджет на наступний рік. В такому випадку там можуть оголосити "шатдаун", який може серйозно вплинути на підтримку України.

Про це заявив речник Державного департаменту США Метью Міллер.

Як "шатдаун" вплине на допомогу Україні

Так, за словами Метью Міллера, "шатдаун" це юридичне питання, яке стосується того, кому можна працювати під час зупинки, а кому ні. Також Міллер додав, що зупинка роботи уряду США може призвести до того, що Україна перестане отримувати допомогу так швидко.

"Ми можемо продовжувати надавати допомогу – військову допомогу, допомогу у сфері безпеки – у разі припинення роботи уряду. Але коли у вас є кілька людей, яким заборонено приходити на роботу, це може вплинути на швидкість будь-яких поставок. Ось чому ми вважаємо, що припинення роботи буде настільки тривожним і чому ми закликаємо Конгрес фінансувати уряд", сказав Міллер.

Нагадаємо, що фінансовий рік у Сполучених Штатах завершується 30 вересня, тобто, з першого жовтня в країні повинен діяти бюджет на 2024-й рік. Однак через деякі труднощі місцеві конгресмени не змогли його ухвалити. Тож в такій ситуації Конгрес має ухвалити так званий проміжний бюджет. Він буде діяти до того часу, поки не приймуть повноцінне фінансування.

Що відомо про надання ракет ATACMS

Раніше ми писали про те, що прессекретарка Білого Дому Карін Жан-П'єр дала коментар стосовно можливого надання ракет ATACMS Україні. Так, вона заявила, що лідер Сполучених Штатів Джо Байден робив заяву щодо можливого надання такого озброєння в майбутньому. Однак, сама Жан-П'єр не володіє інформацією, коли це може відбутися.

Також прессекретарка Білого Дому додала, що під час зустрічі президента України Володимира Зеленського та президента США Джо Байдена американський лідер дав всьому світові чіткий сигнал про те, що його країна і надалі буде підтримувати Україну у війні проти агресора. На думку Жан-П'єр, про це свідчить новий пакет оборонної допомоги.

Нагадаємо, раніше деякі ЗМІ писали про те, що ЗСУ нарешті отримають ракети ATACMS. Також ми повідомляли, скільки коштує зброя для України за підсумком Рамштайну-9.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.