Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Окупанти передали деякі ТОТ під контроль Татарстану: що відомо

Росія передала агломерацію тимчасово захопленої території Луганської області – Сєверодонецьк–Лисичанськ–Рубіжне під владу одного зі своїх суб'єктів

Фото: УНІАН

Частина Луганської області тепер підконтрольна Татарстану

Фото: УНІАН

Представницька делегація з республіки Татарстан, яку очолює прем'єр-міністр Олексій Єсошин, здійснила неправомірний візит до тимчасово окупованої Луганської області. Там урядовці повідомили про свої плани на ТОТ.

Про це повідомляє пресслужба національного руху "Спротив".

Офіційно делегація оголосила про виконання експериментальних проєктів, призначених для демонстрації "відновлення інфраструктури" та започаткування будівельних ініціатив в регіоні.

"Також для робітників, які прибувають з цього регіону, місцеві окупаційні адміністрації виділяють житло, яке раніше окупантами було визнане як "безгосподарне"", – зазначено в повідомленні.

Крім того, влада Татарстану реалізує програму, яка створена для перевиховання молоді на українських землях. З підлітків, що лишились та тимчасово окупованій території, прагнуть створити "сучасних яничарів".

Варто відзначити, що лише протягом жовтня близько двохсот дітей були доставлені до табору "Заречье" в Казані, де проводилися заходи, спрямовані на зміну їх національної ідентичності, включаючи фіджитал-змагання, які інтегрують віртуальні ігри у фізичні активності.

Є висока ймовірність того, що дітей залучатимуть у підрозділи управління дронами на полі бою. Для цього Татарстан фінансуватиме відкриття центрів тестування за програмою "готов к труду и обороне (ГТО)".

"Це осучаснена російська форма спортивно-парамілітарного виховання молоді з обовʼязковою пропагандистською складовою та агітацією до участі в таких парамілітарних організаціях як "Юнармия" чи молодіжний актив путінської партії "Єдина Росія"", – пише "Спротив".

Яку суму потрібно заплатити, щоб виїхати з ТОТ

Раніше ми писали, що Росія обмежує виїзд на твою територію, тому мешканці тимчасово окупованих територій зобов'язані шукати альтернативні шляхи, щоб перебратися в міста, які знаходяться під контролем України.

Перевізники запевняють, що найбезпечніший шлях від російського ладу – через окупований Новоазовськ Донецької області. Проте, там біженцям прийдеться пройти фільтрацію.

Натомість, щоб дістатися до України, потрібно заплатити "кругленьку суму".

"Хтось каже 400 доларів, хтось 200, хтось 25 тис. рублів, так десь трошки більше ніж 200 доларів", – розповіла мешканка окупованого населеного пункту.

Проте, з її слів, наразі є можливість отримувати посилки з неокупованої частини України через перевізників.

Політолог з Херсона Володимир Молчанов розповів, що йому така "подорож" обійшлася в 600 доларів за 1 людину.

"Це включало, по-перше, хабарі під час проїзду окупованою територією, тому що там на кожному блокпості практично з цих автобусів, які виїжджали з міст окупованої Херсонщини, брали певну суму, а також оплату за дорогу", – пояснив він.

Проте, можна знайти й дешевший шлях – через село Покровка у Сумській області. За перетин ККП у Білгородській області перевізники візьмуть лише 200 доларів.

Нагадаємо, росіяни можуть вчиняти репресії на ТОТ. Також ми писали, що окупанти в рамках нової хвилі мобілізації намагатимуться призвати мешканців ТОТ.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.