Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Путін боїться атак на Кремль? Чому в Москві вирішили змінити позиції ППО

Розповідаємо про те, на який крок були вимушені піти окупанти, для того, щоб захистити свою столицю від атак безпілотників

Фото: Міноборони РФ/Facebook. Колаж: Pro Війну

В РФ змінили позиції ППО

Фото: Міноборони РФ/Facebook. Колаж: Pro Війну

Російська влада почала активніше реагувати на численні вибухи, що трапляються на території країни. Таким чином, там прийняли рішення змінити позиції систем протиповітряної оборони у столиці.

Про це йдеться у звіті Міноборони Британії.

Для чого росіяни пішли на такий крок

Як повідомляє Міністерство оборони Великобританії, росіяни "перекалібрували" власні системи ППО, що стоять на обороні Москви. Це пов'язано з тим, що командування хоче вберегти столицю від численних атак безпілотників.

"Протягом останніх тижнів Росія перекалібрувала позиції своєї протиповітряної оборони ближнього і середнього радіуса дії навколо Москви з метою більш ефективного захисту від атак безпілотних літальних апаратів (БПЛА), яких місто зараз зазнає майже щодня", — йдеться у джерелі.

Зазначимо, що раніше російські зенітні комплекси Панцирь-С1 були розміщені на височинах. Зокрема, після деяких ударів по важливих об'єктах командування прийняло рішення розмістити їх на дахах офіційних будівель, але тепер там знову змінюють позиції власних систем протиповітряної оборони.

Росіяни планують масштабну мобілізацію

Раніше ми писали про те, що в Росії невдовзі планують провести ще одну хвилю мобілізації. Під час неї влада спробує залучити до свого війська від 400 до 700 тисяч людей.

Зазначимо, що доволі серйозну увагу під час мобілізації росіяни будуть приділяти жителям Чеченської республіки. Зокрема, їх планують призвати приблизно 40 тисяч. Також велику кількість мобілізованих можна буде помітити й в інших регіонах Російської Федерації за виключенням Москви та Санкт-Петербурга, там ці цифри як завжди низькі.

Крім того, в Генеральному штабі Збройних сил України повідомили, що в ході нової хвилі мобілізації росіяни планують призвати до лав свого війська українців, що проживають на тимчасово окупованих територіях. Зокрема, мова йде про жителів таких областей:

  • Донецька;
  • Луганська;
  • Херсонська;
  • Запорізька.

Зазначимо, що на ТОТ росіяни вже довгий час проводять примусову політику паспортизації, в рамках якої роздають громадянам України паспорти Російської Федерації.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що окупанти змінюють тактику під час контрнаступу ЗСУ. Також ми повідомляли про те, що Росія завдала серйозних збитків Україні через окупацію Криму.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.