Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Росія готує масштабний удар по Києву? Експерт розповів, що на це вказує

Російська армія може здійснити масовану ракетну атаку по столиці України з використанням різного озброєння

Фото: ДСНС Україна/Telegram, Минобороны РФ/Facebook. Колаж: Pro Війну

Росія може атакувати Київ

Фото: ДСНС Україна/Telegram, Минобороны РФ/Facebook. Колаж: Pro Війну

Росія доволі часто здійснює обстріли території України. Нерідко під такі атаки потрапляє і столиця – місто Київ. Однак, на думку експерта, вже невдовзі окупанти можуть завдати більш серйозного удару.

Про це в ефірі національного телемарафону розповів полковник запасу Збройних сил України Петро Черник.

Масштабний удар по столиці

На думку Петра Черника, численні атаки росіян по території Києва можуть лише свідчити про те, що вони готуються до більш масштабного та комплексного удару по столиці.

За його словами, під час такої атаки росіяни можуть використати доволі багато озброєння, зокрема:

  • дрони-камікадзе "шахед";
  • крилаті ракети;
  • балістичні ракети.

Також Черник додав, що окупанти нарощують кількість ракет, які застосовуються для того, щоб вирахувати комплекси протиповітряної оборони України.

"Треба розуміти, що таке зенітно-ракетно протиборство. Одна ракета з їхнього боку полетіла до нас і тут же починає працювати вся наша радіолокація. Все відбувається в радіоефірі з неймовірною кількістю частот. Тобто, противник випустив 10 ракет і вся наша мережа (ППО – ред.) запрацювала, при чому інтегрована. Не тільки стратегічні комплекси такі як Patriot, SAMP/T, а все навколо – IRIS-T, NASAMS, інші. Вся мережа, всі локатори одразу запрацювали. А тут існує радіотехнічна розвідка і якщо комплекси запрацювали, то вони випустили, грубо кажучи, промінь", – додав він.

Також Черник зазначив, що зараз Росія використовує у режимі балістики навіть зенітно-ракетні комплекси С-400 та С-300.

Нова тактика Росії

Раніше ми писали про те, що український генерал Микола Маломуж розповів про нову тактику, яку використовує ворожа армія під час обстрілів території України.

Зокрема, за словами Маломужа, ключовими пунктами цієї тактики є фактор несподіваності, а також більш ефективне озброєння, за допомогою якого росіяни намагаються вразити цілі.

"Ну, ми бачимо, що ворог намагається змінити стратегію і тактику застосування і ракетних систем, і безпілотників... у цій ситуації вони зрозуміли, що саме крилаті ракети чи старі системи Х-555, Х-101 – вони часто неефективні", – додав генерал.

Також він зазначив, що завдяки злагодженим діям бійців Повітряних сил Збройних сил України більшість ракет та дронів, які запускають окупанти, вдається збивати.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, до чого готується Росія. Також ми повідомляли, що жителі Києва, які постраждали від обстрілу, мають право на допомогу.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.