Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Росія перекидає на Херсонщину нову дивізію – як це вплине на хід війни

У розвідці Британії кажуть, що попри плани Росії щодо відродження 104 десантно-штурмової дивізії, вона наврядчи відповідатиме колишнім стандартам

Фото: Міноборони РФ, Генштаб ЗСУ. Колаж: Pro Війну

Росія перекинула десантників на Херсонщину

Фото: Міноборони РФ, Генштаб ЗСУ. Колаж: Pro Війну

Росія почала розгортати в Україні нову 104-ту десантно-штурмову дивізію. Військових перекидають на Херсонський напрямок фронту, прагнучи змінити хід бойових дій.

Про це йдеться у новому зведенні британських розвідників 30 листопада.

У Міністерстві оборони Великої Британії нагадали про те, що в серпні цього року міністр оборони Росії Сергій Шойгу похвалився планами щодо відродження 104 дивізії. Як відомо, її в 1998 році скоротили за чисельністю військових до бригади.

Хто входить до 104 бригади десантників

Розвідка наголошує, що до підпорядкування 104-ї десантно-штурмової дивізії, ймовірно, можуть входити:

  • 337 полк;
  • додатковий маневрений полк;
  • 52 полк і артилерійська бригада.

Також відомо про плани ворога збільшити кількість дивізій у бойовому розпорядженні ВДВ до п'яти.

"Дивізія, швидше за все, буде погано навчена і навряд чи відповідатиме колишнім елітним стандартам ВДВ", – йдеться у повідомленні.

Відомо також, що нагляд за діяльністю бригади десантників здійснює російський генерал-полковник Михайло Теплинський. Саме він відповідає за Херсонський напрямок та є командувачем Повітряно-десантних військ ворожої армії.

На які ще країни планує напасти Росія

Як ми вже розповідали, Росія прагне розв'язати війну також і в інших країнах ЄС, попередив голова Служби зовнішньої розвідки Олександр Литвиненко.

Пріоритет Росії – Молдова і країни Балтії: Литва, Латвія, Естонія, вся західна частина колишнього СРСР.

У Службі зовнішньої розвідки кажуть, що російських шпіонів зі скандалом вислали з багатьох країн світу. Однак, вони не втрачають надії хоча б якимось способом проникнути до Євросоюзу. Наприклад, вони таємно заповнюють своєю агентурою Південну Європу. Росіяни створюють бізнеси, НГО та інші організації, аби отримати ширший доступ до європейських урядів і суспільства.

У розвідці нагадали, що таких шпигунів Росія почала активно використовувати ща за часів Холодної війни, тоді така мережа існувала в країнах Заходу, щоб підривати їхню демократію та розколоти суспільство.

Нагадаємо, в Росії вперше публічно визнали, хто постачав безпілотники для війни проти України. Також ми писали, що російська армія планує повністю окупувати територію Донецької області вже до 31 грудня.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.