Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Росія планує масштабні атаки по Україні – яку нову тактику обрав ворог

За словами Наталії Гуменюк, російські військові наразі готуються до нових атак по території України, змінюють тактику атаки "шахедами"

Фото: Генштаб ЗСУ. Колаж: Pro Війну

Росія змінила тактику атак по Україні за допомомою "шахедів"

Фото: Генштаб ЗСУ. Колаж: Pro Війну

Росія шукає нову тактику застосування ударних дронів-камікадзе. Для цього вона намагається розвідати готовність та влучність української протиповітряної оборони.

Про це розповіла речниця Сил оборони півдня Наталія Гуменюк.

За її даними, наразі рух "шахедів" відбувається набагато меншими групами.

"Останні хвилі ударів складаються з 2-8 (дронів – ред.), цієї ночі нарахували до 14-ти. Але саме таке спрямування "Шахедів" досить розгалужене, або навпаки – рясно зосереджене, як це було по Одеській області, дуже щільно в ряд, не даючи можливості зорієнтуватися", – зазначила речниця.

Гуменюк наголосила, що російські військові зараз намагаються розвідати готовність і влучність систем української ППО, а також їхнє розташування. Це ворогові потрібно для того, аби надалі готувати нові потужні удари.

Водночас за словами речниці Сил оборони півдня, під час атаки в ніч проти 25 січня, по півдню України росіяни вдавалися до "тактичних хитрощів".

"Він (ворог – ред.) використовував низький прохід дронів над водою максимально ускладнюючи їх виявлення для засобів протиповітряної оборони й заходили вони з напрямку фактично житлових кварталів, хоча маневрували й серед промислових", – додала речниця.

Росія застосовує північнокорейські ракети

Ми зазначали вже й про те, що під час атак по території України російські окупанти застосували ракети північнокорейського виробництва. Це може свідчити про те, що окупанти отримують допомогу від КНДР.

"Наше видання отримало певні підтвердження того, що дійсно ракети корейського виробництва могли застосовуватися щонайменше двічі в Україні. Одна з них упала неподалік Запоріжжя, одна була застосована на Харківському напрямку. Наразі, наскільки я розумію, фахівцям важко достеменно встановити точний тип ракет. Але все свідчить про те, що це може бути саме ракети KN-23", – заявив представник Defense Express Валерій Рябих.

Зазначимо, що корейська ракета KN-23 доволі схожа на російське озброєння, зокрема на "Кинджал", а також на "Іскандер". Однак тут варто додати, що дальність польоту цієї ракети становить 640 км, а це більше ніж дальність польоту "Іскандер". При цьому, бойова частина KN-23 становить 500 кг.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, скільки ракет є на озброєнні в російських окупантів. Також ми повідомляли, що росіяни планують наростити кількість власних ракет.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.