Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Росія продовжує огидну кампанію — про які плани ворога дізналась розвідка Британії

У британській розвідці стверджують, що Росія має намір й надалі атакували цивільні судна в Чорному морі та закладати вибухівку

Фото: Кабмін, Мілітарний. Колаж: Pro Війну

Росія може продовжувати атаки на цивільне судноплавство

Фото: Кабмін, Мілітарний. Колаж: Pro Війну

Країна-терорист має намір атакувати цивільні судна в Чорному морі. Ворог може закладати вибухівку на підходах до портів України.

Про це попередив старший радник делегації Великої Британії в ОБСЄ Ніколас Окотт, повідомляє пресслужба британського уряду.

"Росія продовжує витрачати величезні ресурси на свою саморуйнівну війну. Чим довше Росія воює, тим більше вона втрачає і тим слабшає. Росія зазнала майже 200 тисяч втрат і 50 тисяч її солдатів було вбито", – розповів Окотт під час засідання Форуму з безпекового співробітництва ОБСЄ.

Окотт каже, що, попри це, Росія продовжує "цю огидну з моральної точки зору кампанію".

Британський дипломат також звернув увагу, що у вересні розвідка розсекретила дані, згідно з якими солдати РФ намагались вдарити ракетами по вантажному судну в українському порту.

"Минулого тижня Велика Британія розсекретила нові розвіддані, які свідчать про те, що Росія може продовжувати атаки на цивільне судноплавство, зокрема, закладаючи вибухові пристрої на підходах до українських портів", – додав Окотт.

У Чорному морі пошкоджено корабель РФ

Як ми розповідали, в Чорному морі нещодавно зазнав ушкоджень ворожий корабель Чорноморського флоту "Павло Державін". Раніше про атаку писали в соцмережах.

За словами спікера Військово-морських сил ЗСУ Дмитра Плетенчука, радісна для українців подія трапилась у ніч проти 12 жовтня в районі тимчасово окупованого Севастополя в Криму.

"Ми офіційно можемо підтвердити: цей корабель отримав пошкодження", – сказав він.

Але військовий не уточнив інших подробиць та причин пошкодження ворожого плавзасобу.

"Я не можу вам надати ніякої інформації щодо обставин цього інциденту, назвімо це так, але факт такий є. Безвідносно того, яким чином. Це можна розцінювати як черговий натяк на те, що російським окупантам саме час залишити наш Севастополь", – наголосив Плетенчук.

Напередодні деякі ЗМІ та телеграм-канали розповідали, що сторожовий корабель РФ "Павло Державін" міг підірватися на міні.

Чому кораблі РФ бояться залишати акваторію Криму

Ми також повідомляли, що останнім часом кораблі РФ не залишають акваторію Кримського півострову через те, що бояться влучних атак з боку Збройних сил України, розповіла речниця Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк.

За її словами, стан Чорноморського флоту РФ щодня погіршується.

Гуменюк зазначила, що російський Чорноморський флот уже не заходить далі за мис Тарханкут. Це пов'язано з тим, що кораблі бояться атак українських дронів.

Нагадаємо, ми повідомляли про те, що Збройні сили України завдали удару по командному пункту армії РФ у Севастополі. Також ми писали про гучні вибухи в російському місті Курськ.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.