Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Росія вдарила по гімназії в Нікополі – що відомо про кривавий злочин ворога

Голова Дніпропетровської ОВА розповів про жахливі наслідки обстрілів ворожими військовими навчального закладу в Нікополі

Фото: Дніпропетровська ОВА. Колаж: Pro Війну

У Нікополі російські військові вдарили по гімназії

Фото: Дніпропетровська ОВА. Колаж: Pro Війну

Російські військові продовжують гатити по цивільним. Під удар армії РФ 11 жовтня потрапила гімназія в Нікополі. Спочатку було відомо про дві жертви, пізніше з-під завалів дістали тіло ще однієї людини.

Про це розповів міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

За його словами, внаслідок атаки загинуло двоє співробітників навчального закладу.

"Зруйновано гімназію. Двоє людей загинуло. Під завалами рятувальники ще шукають людей. Встановлено, що постраждалі – співробітники навчального закладу", – пише зазначив Клименко.

Наразі бійці Державної служби з надзвичайних ситуації продовжують пошуково-рятувальні роботи.

Голова Дніпропетровської Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергій Лисак каже, що серед загиблих двоє чоловіків 24 та 71 року.

"Сама будівля зазнала серйозних руйнувань. Пошкоджені й 42 приватні будинки та 18 господарських споруд. А ще – інфраструктурний об’єкт, 17 сонячних панелей, магазин, авто", – додав голова ОВА.

Також відомо про двох постраждалих серед цивільних.

Згодом рятувальники повідомили, що в Нікополі з-під завалів гімназії дістали тіло — кількість загиблих, таким чином, зросла до трьох. Серед руїн рятувальники шукають ще одну людину.

Чому ворог зменшив кількість ударів по Херсонщині

Як ми вже писали, останнім часом російські військові зменшили кількість ударів по Херсонській області. Причина цього – успішні удари ЗСУ по логістиці ворога, розповіла ачальниця об’єднаного координаційного пресцентру сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк.

Загальна кількість обстрілів армії РФ з лівого берега Херсонщини на правий тримається на показниках 60-70. Однак, кожного дня ударів стає все менше й менше.

За інформацією керівниці об’єднаного координаційного пресцентру сил оборони Півдня України Наталії Гуменюк, армія РФ й досі використовує по 300-400 снарядів, але це все одно менше ніж те, що спостерігалось раніше.

"Раніше було і набагато більше снарядів зараз ми спостерігаємо певний економ-режим в їх використанні. Тобто поки що говорити про загальну нестачу зарано, але вже руйнування нами їхньої логістики відбивається, і знищення польових пунктів боєпостачання відображається на кількості обстрілів", – пояснила начальниця об’єднаного координаційного пресцентру сил оборони Півдня України.

Росія готує диверсії

У Центрі національного супротиву повідомляли, що російські військові готують диверсії на кордоні з Сумщиною.

"Групи диверсантів прибули в район Красної Яруги Бєлгородської області з метою дестабілізації обстановки в прикордонних районах Сумщини", – зазначають у ЦНС.

Підпілля Бєлгородщини помітило пересування російських військових на автівках Toyota Hilux групами по 10 спецпризначенців.

Раніше ми зазначали, що СБУ назвала імена навідників удару по селу Гроза. Також ми повідомляли, як президент Володимир Зеленський відреагував на ракетний терор з боку Росії.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.