Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Росіяни готують диверсії — що відбувається на кордоні з Сумщиною

У Центрі національного спротиву кажуть, що російські спецпризначенці рухаються групами по 10 осіб до кордону з Україною

Фото: ЦНС, Міноборони РФ. Колаж: Pro Війну

Російські ДРГ активізувалися на кордоні з Сумщиною

Фото: ЦНС, Міноборони РФ. Колаж: Pro Війну

Спецпідрозділи головного управління Генерального штабу Збройних сил РФ прибули в Бєлгородську область. Їхня мета – організація диверсій на території України з боку Сумщини.

Про це йдеться в повідомленні Центру національного спротиву.

"Групи диверсантів прибули в район Красної Яруги Бєлгородської області з метою дестабілізації обстановки в прикордонних районах Сумщини", – зазначають у ЦНС.

Відомо, що підпілля Бєлгородщини помітило пересування російських військових на автівках Toyota Hilux групами по 10 спецпризначенців.

"Про прибуття та маршрути пересування підпіллю доповіли військовослужбовці ЗС РФ", – кажуть у Центрі.

Фото: ЦНС
Фото: ЦНС

На східному фронті загострюється ситуація

Раніше ми розповідали про те, що 10 жовтня на східному напрямку фронту значно загостилась ситуація. Зокрема, ворог вдався до масованого обстрілу Авдіївки.

"Наша Авдіївка під масованими ударами російської артилерії та авіації. Терористи б‘ють по місту, житлових будинках. Тактика терору і геноциду – це інструмент російської армії", – написав глава Офісу президента Андрій Єрмак.

Цю інформацію підтвердив також і начальник штабу бригади "Азов", майор Національної гвардії Богдан Кротевич. Він уточнив, що армія РФ перейшла до активних наступальних дій по всьому східному фронту.

"По всьому східному фронту противник перейшов в активні наступальні дії, зараз ваша підтримка особливо потрібна українським солдатам", — сказав він.

Водночас експерти з моніторингової спільноти DeepState пишуть, що сили РФ намагаються пробити оборону ЗСУ в районі Авдіївки на Донеччині.

"У районі Авдіївки у цей час дуже спекотно, ворог вчергове сконцентрував ударний кулак та намагається пробити оборону Сил Оборони України, зокрема, в районі населених пунктів Водяне та Красногорівка", – кажуть експерти.

Також відомо, що протягом дня 10 жовтня ЗСУ вели бої та стримували військових РФ. Натомість від самого ранку ворог застосовував артилерію, авіацію та ракети для ударів по селах та Авдіївці. Також окупанти використовували піхоту під прикриттям техніки, яка йшла декількома колонами.

У Збройних силах України згодом підтвердили, що на Авдіївському напрямку росіяни дійсно активізували наступальні дії. Противник намагається наступати в районах Авдіївки, Тоненького, Кераміка та Первомайського.

Ситуація в зоні відповідальності Східного угрупування військ, куди входить Бахмутський та Лимано-Куп'янський напрямки, "стабільно напружена, але контрольована".

Нагадаємо, раніше ми писали, що росіяни вкотре атакували територію України. Також ми повідомляли про ракетний удар по населеному пункту Гроза, що на Харківщині.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.