Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Росія завдає удари керованими авіабомбами: Ігнат відповів, як із ними боротися

За словами речника Повітряних сил ЗСУ Юрія Ігната, боротися з КАБами можна тільки подавляючи активність тактичної авіації Росії

Фото: building-tech.org

Боротися з КАБами можна тільки подавляючи активність авіації

Фото: building-tech.org

Росія використовує керовані авіабомби для ударів по території України. Особливо страждають від них південні регіони.

Речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат під час брифінгу 6 листопада пояснив, яким чином можна боротися із російськими КАБами.

Військовий каже, що зараз стрімко зростає кількість авіабомб, якими Росія щодня гатить по наших територіях. Завдяки такому озброєнню ворожі військові мають можливість атакувати дистанційно – на відстані від лінії фронту чи державного кордону приблизно у 50 кілометрів.

"Вона (бомба – ред.) летить до своєї цілі й завдає серйозних руйнувань туди, куди влучає. Часто не потрапляє в ціль. Зрозуміло, що противник ставить більше за мету ураження кількістю, а не якістю", – зазначив Ігнат.

Як боротися з КАБами

Він також вкотре повторив, що станом на зараз боротися із такими атаками загарбників можна тільки подавляючи активність тактичної авіації Росії.

"Із бомбами навряд чи ми зможемо боротися. Звичайно, можна пробувати їх збивати, але це не приведе до бажаних результатів. Боротися з ними можна, подавляючи діяльність тактичної авіації – Су-34, Су-35, допоміжних літаків, гелікоптерів", – пояснив речник Повітряних сил ЗСУ.

Крім того, він наголосив на важливості якнайшвидшого отримання Україною літаків F-16, які б могли протистояти ворожій авіації.

Скільки ракет вже накопичила Росія

Як ми писали раніше, останнім часом Росія вкрай рідко запускає крилаті ракети по Україні, переважно атакуючи дронами-камікадзе. Головна причина такої тактики полягає у тому, що ворог накопичує більш потужне озброєння, розповів генерал-майор Головного управління розвідки Вадим Скібіцький.

За словами військового, станом на зараз країні-агресорці вдалось накопичити близько 870 ракет. Зокрема, серед них можна виокремити:

  • 165 ракет "Калібр";
  • 160 ракет Х-101, Х-555, Х-55;
  • 290 ракет "Іскандер-М" та "Іскандер-К";
  • 80 ракет "Кинжал";
  • 150 ракет Х-22 та Х-32.

Також у ГУР уточнили, що торік показники ракет у Росії були приблизно такими ж. Це, за його словами, може свідчити про те, що окупанти змогли налагодити виробництво.

"Зрозуміло, що використати повністю свої ракети росіяни теж не можуть — мінімум 30% вони мають залишити собі в запасах. У разі якщо вони знову випустять майже все по нашій енергетичній системі й не досягнуть результату — тоді знову хтось полетить з посади", – констатує Скібіцький.

Однак, за словами представника розвідки, росіянам буде не так легко досягти бажаного результату, адже Україна теж готова до можливих атак.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що окупанти будують залізницю на окупованих територіях. Також ми повідомляли про головні проблеми російської армії.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.