Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Підвищена готовність: скільки ракет накопичила Росія

Представник Головного управління розвідки розповів, яку кількість ракетного озброєння має наразі ворожа армія

Фото: УНІАН

Росія накопичує ракети

Фото: УНІАН

Під час повномасштабної війни російська армія доволі часто здійснює обстріли по території України. Однак наразі окупанти випускають відносно небагато ракет, адже в більшості вони використовують безпілотники іранського виробництва "шахед". Все через те, що російська армія накопичує більш потужне озброєння.

Про це, як повідомляє РБК-Україна, розповів представник ГУР.

Скільки ракет накопичила Росія

За словами генерал-майора Головного управління розвідки Вадима Скібіцького, наразі Росія накопичила близько 870 ракет. Зокрема, серед них можна виокремити:

  • 165 ракет "Калібр";
  • 160 ракет Х-101, Х-555, Х-55;
  • 290 ракет "Іскандер-М" та "Іскандер-К";
  • 80 ракет "Кинжал";
  • 150 ракет Х-22 та Х-32.

Також представник ГУР зазначив, що минулого року показники ракет у Росії були приблизно такими ж. Це, за його словами, може свідчити про те, що окупанти змогли налагодити виробництво.

"Зрозуміло, що використати повністю свої ракети росіяни теж не можуть — мінімум 30% вони мають залишити собі в запасах. У разі якщо вони знову випустять майже все по нашій енергетичній системі й не досягнуть результату — тоді знову хтось полетить з посади", – констатує Скібіцький.

Варто також зазначити, що за його словами, росіянам буде не так легко досягти бажаного результату, адже Україна теж готова до можливих атак.

Коли Росія збільшить атаки

Раніше ми писали про те, що начальниця Об'єднаного пресцентру Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк розповіла, коли Росія може збільшити кількість власних атак по території України.

Так, з її слів, окупанти наразі чекають на значне погіршення погодних умов. Тобто, як і минулого року, вони можуть розпочати більш масовані атаки під кінець осені або ж на початку зими.

"Попередні атаки ми оцінювали як точкові. Ми попереджали, що це розвідки. 2, 4, 6 "Шахедів" запущені у зону відповідальності означали, що ворог намагався розвідати розміщення наших засобів ППО", – сказала представниця Сил оборони Півдня.

Також варто зазначити, що наразі Росія випускає доволі мало ракет по території України.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що окупанти будують залізницю на окупованих територіях. Також ми повідомляли про головні проблеми російської армії.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.